Klaus Iohannis, anunț despre introducerea restricțiilor în România: "Sunt inevitabile. Cu cât mai repede..." Ce se va întâmpla în lunile următoare?

,
Klaus Iohannis restrictii
Klaus Iohannis , președintele României[Sursa foto: Captură KANAL D]

După ce România a ajuns la aproape 3000 de cazuri noi de coronavirus în doar 24 de ore, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a vorbit, printre altele, despre introducerea restricțiilor.


In articol:

În ultimele săptămâni, tot mai multe persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, astfel că, pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate, autoritățile sunt de părere că este necesară introducerea unor noi restricții.

Klaus Iohannis, declarație după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut

Grupul de Comunicare Strategică raportează în fiecare zi un număr ridicat de cazuri noi de coronavirus. În plus, tot mai multe persoane ajung să își piardă viața din cauza virusului, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare pentru autorități.

După ce a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus de la începutul pandemiei și până în prezent, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj. Președintele a vorbit despre necesitatea introducerii restricțiilor, menționând că lunile ce urmează vor reprezenta o provocare pentru sistemul medical, având în vedere că numărul îmbolnăvirilor ar putea să crească semnificativ. 

"România a cunoscut în ultima săptămână cea mai mare creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire de la debutul epidemiei de COVID-19. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese, precum și al pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. Așadar, 3 indicatori care, corelați, trag un puternic semnal de alarmă, de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont.

Tendința actuală este una de creștere accelerată a ratei infectărilor care duce la aglomerarea spitalelor, a secțiilor de terapie intensivă, și din păcate, la un număr tot mai mare al deceselor. În acest context, măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse, și respectate aceste măsuri, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou.

Situația este complicată. Sistemele de sănătate au fost supuse unor mari presiuni, iar medicii au făcut eforturi uriașe. Transmit un mesaj special de recunoștință și mulțumire personalului medical din România. Acești oameni extraordinari, care și-au ales această profesie vocațională, merită respectul nostru. Avem încredere în medicii noștri.

Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că în ciuda pericolului suplimentar vor acționa cu același devotament. Îi asigur pe toți cei din sistemul medical că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize.

Este o luptă nu doar a sistemului medical, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate. Oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea de dinaintea pandemiei. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese, cu atât ne îndepărtăm și mai mult de acest moment îndelung așteptat.

Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie fără precedent.", a transmis Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Orașul din România unde se închid din nou restaurantele și cafenelele. Până când sunt valabile restricțiile?

Cod portocaliu de furtună, în două județe din vestul țării: S-a emis mesaj RO-Alert

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunț important după ce mai multe școli s-au închis: "Trăim vremuri extrem de dificile. Există posibilitatea ca..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies