Klaus Iohannis, anunt despre anul scolar: cand se redeschid scolile

Autor: B.M.
sala de clasa

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit intr-o declaratie de presa despre momentul redeschiderii scolilor.

Seful statului a declarat ca dupa 15 mai masurile de izolare sociala vor fi relaxate in Romania, iar acest lucru implica si reluarea cursurilor in scoli, la o data ulteriora.

Klaus Iohannis a declarat ca va avea o intalnire cu ministrul Educatiei pentru a stabili un plan in acest sens.

Citeste si: Klaus Iohannis: "După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să..." Ce anunț a făcut președintele?

Klaus Iohannis, despre reluarea orelor in scoli

Iata declaratia presedintelui Klaus Iohannis:

"O activitate extrem de importanta este activitatea scolara si cu el in aceasta dupa-amiaza voi avea o intâlnire cu conducerea Ministerului Educației. Vom incepe sa elaboram un plan concret pentru revenirea elevilor la scoala. Cum va arata acest plan va fi prezentat in momentul in care este elaborat in toate detaliile aferente", a declarat presedintele.

Citeste si: Anuntul lui Alexandru Rafila: ce se interzice in Romania pana la sfarsitul anului

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nelu Tataru spune ca scolile s-ar putea redeschide la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat marti seara ca scolile s-ar putea redeschide la sfarsitul lunii mai- inceputul lunii iunie, o discutie pe aceasta urmand sa aiba miercuri cu ministrul Educatiei.

"Poate sfarsitul lunii mai- inceputul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie sa avem foarte mare grija pentru tot ce inseamna copii.

"Ne gandim, ei se vor reintalni dupa o anumita perioada, deja maine am o intalnire cu ministrul Educatiei, in care sa stabilim niste protocoale pentru revenirea in scoli", a precizat Nelu Tataru.

"Tot ce inseamna circuitul copiilor, daca vom face mai multe schimburi, daca vor fi mai putine ore, daca vom avea acele biocide, daca vom avea si mascute, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim si le vom adapta la nevoile momentului", a adaugat oficialul.

Citeste si: S-a aflat cine este primul medic din România ucis de coronavirus: "A pierdut lupta cu virusul asta nenorocit"

Ludovic Orban spune ca anul scolar nu va fi inghetat

Si premierul Ludovic Orban a dat asigurari ca anul scolar nu va fi inghetat si ca executivul va face tot ce este posibil pentru ca elevii sa isi incheie situatia in acest an.

"Cu siguranta, am spus ca noi nu am avut niciun moment in evaluare aceasta posibilitate de inghetare a anului scolar. Obiectivul nostru este sa asiguram toate conditiile posibile astfel incat elevii, studentii sa incheie anul scolar, sa poata sa dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sigur, in conditiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru ca nu riscam ca toti copiii nostri sa piarda un an scolar", a declarat Ludovic Orban

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!