Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: "Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență"

,

După ședința avută astăzi privind gestionarea crizei coronavirusului, Klaus Iohannis a făcut anunțul. Președintele României a confirmat că va fi prelungită starea de urgență.


In articol:

Într-o declarație de presă, Klaus Iohannis a precizat că după o analiză atentă a măsurilor luate de la debutul epidemiei de coronavirus pe teritoriul României și până în prezent, s-a luat decizia ca măsura instituirii stării de urgență să fie prelungită cu încă o lună.

Citeste si: VIDEO- Se gasesc din nou masti in farmacii! Cat costa una si cate poti sa cumperi

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: "Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență"

Astfel, șeful statului a confirmat că va fi emis un nou decret în cursul săptămânii viitoare în care va fi inclusă măsura prelungirii cu încă o lună a stării de urgență pe teritoriul României.

"Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am cerut guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în decret, în cursul acestei săptămâni voi elabora textul, iar decretul va fi emis săptămâna viitoare, pentru prelungirea stării de urgență cu încă o lună.", a spu s Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro.

Președintele României a atras atenția că deși măsurile impuse reușesc să țină sub control evoluția epidemiei de coronavirus la nivelul țării, România nu este încă la vârful epidemiei, motiv pentru care este nevoie în continuare de respectarea cu strictețe a regulilor.

Citeste si: Coronavirus România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 4,057

Șeful statului a anunțat că s-a intervenit pentru rezolvarea problemelor legate de echipamentele de protecție și că, în prezent, sunt luate măsuri pentru ca epidemia de coronavirus să nu paralizeze economia.

"O veste bună. La început se știe că a fost un pic complicat de procurat materiale de protecție.

Avem deja primele rezultate semnificative. Primim 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine, aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. Vor veni în zilele imediat următoare 500.000 combinezoane de protecție.(...) Prin această epidemie avem o criză care nu e doar una de sănătate, ci este o criză care afectează întreaga economie. Va fi nevoie să se declare o creștere probabil semnificativă a deficitului bugetar.
E nevoie de bani mai mulți pentru sănătate, pentru șomaj. Vom avea o situație complicată a bugetului, însă e clar că această complicație nu se rezolvă de la sine."
, a adăugat Klaus Iohannis.

Citeste si: Portal pentru clienții care doresc amânarea ratelor. Cîțu: „Știu că băncile s-au supărat”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Judetele in care a devenit masca obligatorie: lista completa

Criza de semiconductori produce efecte grave: industria auto este lovită puternic

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Părerea lui Ludovic Orban despre purtarea măștilor medicale: "Nu poţi să îi fixezi unui cetăţean o obligaţie în condiţiile în care..." De ce nu este de acord cu...

Coronavirus - De ce mor si tineri sanatosi? Explicatia cercetatorilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies