Joe Biden pentru al doilea mandat de președinte al SUA?

Autor: Bogdan Frațilă

Președintele spune că intenționează să candideze pentru realegere în 2024, dar că nu este încă pregătit pentru o campanie în toată regula

Sursa: PixaBay

Președintele spune că intenționează să candideze pentru realegere în 2024, dar că nu este încă pregătit pentru o campanie în toată regula!

Președintele spune că intenționează să candideze pentru realegere în 2024, dar că nu este încă pregătit pentru o campanie în toată regula. În cazul în care va îndeplini un al doilea mandat, Biden ar avea 86 de ani când va părăsi funcția.
Poate că Joe Biden nu și-a anunțat încă oficial campania de realegere, dar a precizat vineri că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat de președinte al SUA.


"Intenția mea este... a fost de la început, să candidez", a declarat el într-un interviu acordat postului ABC News.
El a fost întrebat despre planurile sale după ce soția sa, Jill Biden, a declarat într-un interviu separat că soțul ei va candida din nou și că nu mai este "cam" nimic de făcut decât să se gândească la momentul și locul în care va face anunțul.
"De câte ori trebuie să o spună pentru ca tu să o crezi?", a declarat prima doamnă pentru The Associated Press în timpul unei vizite în Kenya.

Nu se grăbește să înceapă campania electorală

Cu toate acestea, Biden a declarat că nu se grăbește să își oficializeze candidatura.
"Sunt prea multe alte lucruri pe care trebuie să le finalizăm pe termen scurt înainte de a începe o campanie", a spus el. "Am alte lucruri de finalizat înainte de a mă lansa într-o campanie în toată regula".


La 80 de ani, Biden este cel mai în vârstă președinte în exercițiu și ar avea 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, în cazul în care ar obține realegerea. Deși a fost declarat apt pentru rolul său la începutul acestei săptămâni, au existat întrebări cu privire la faptul că este prea bătrân pentru a candida pentru un nou mandat.
"Este legitim ca oamenii să ridice probleme legate de vârsta mea.
Este total legitim să facă acest lucru".
"Singurul lucru pe care îl pot spune este 'privește-mă'", a adăugat el, referindu-se la palmaresul său în funcție.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oponenții republicani au început campania electorală

Rezultatele sondajului publicat de NPR/PBS NewsHour/Marist Poll arată că jumătate dintre democrați sau independenți cu înclinații spre democrați cred că partidul lor are mai multe șanse să câștige Casa Albă în 2024 cu Biden drept candidat.
Acest lucru este în contrast cu un sondaj publicat de Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research la începutul acestei luni, care a arătat că doar 37% dintre democrați doresc ca acesta să candideze pentru un al doilea mandat.


Cu toate acestea, rezultatele sondajului de joi îl plasează pe Biden pe un loc mai bun decât fostul președinte Donald Trump, care și-a anunțat candidatura în luna noiembrie a anului trecut. Acesta a constatat că 54% dintre republicani și independenți cu înclinații republicane spun că republicanii au mai multe șanse de a câștiga președinția în 2024 cu altcineva decât Trump ca și candidat al partidului.
Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud, devenită ambasador al SUA la ONU în timpul lui Trump, a anunțat săptămâna trecută că va candida pentru a obține nominalizarea republicană la președinție în 2024. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și fostul vicepreședinte Mike Pence au fost, de asemenea, prezentați ca potențiali candidați ai Partidului Republican.

Citește și: SUA acuză oficial Rusia de crime împotriva umanității în Ucraina!

Citește și: Diplomați americani și chinezi de top discuta despre balon?

Citește și: SUA au doborât un obiect necunoscut deasupra Alaska, anunță Casa Albă!