Iti amortesc degetele picioarelor? Este semnul CLAR ca ai acest sindrom

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 04 nov 2018, 12:27

Daca va amortesc des degetele picioarelor si aveti dureri atat de mari la nivelul talpilor, incat simtiti nevoia sa va descaltati chiar si pe strada, s-ar putea sa fie nevoie sa mergeti rapid la doctor.

Se pare ca aceste simptome anunta o afectiune denimita sindromul Morton.

„Ne-am adunat la mormântul ei”. Alexandra, tânăra care a murit cu zile în Maternitatea din Botoșani, ar fi împlinit 26 de ani. Ar fi sărbătorit și șapte ani de căsnicie cu soțul ei

"Cine spune: 'Da, m-am descaltat de doua ori pe strada' inseamna ca a avut o durere atat de importanta incat este datorata prinderii unui nerv intre capetele metatarsienelor 3 si 4. Este un nerv care este prins intr-un spatiu inextensibil si atunci se produce o tumefiere a nervului. Nu este o tumora, ci este un nerv care s-a hipertrofiat si care provoaca nu numai durere, ci si amortire", explica dr.

Marius Uscatu, medic specialist ortopedie-traumatologie cu competente in chirurgia gleznei si piciorului, potrivit digi24.ro.

Potrivit medicului, sindromul Morton poate aparea la orice varsta, este cel mai des intalnit in randul femeilor si principala cauza a aparitiei este purtarea perechilor mult prea stramte de pantofi.

Problema poate fi usor remediata daca persoanele afectate accepta sa isi schimbe incaltaminte, intr-una confortabila. "Schimbarea incaltamintei rezolva in proportie de 90- 95%.

Insa, din pacate, femeile nu prea accepta acea incaltaminte suficient de larga incat sa rezolve problema, si se ajuta la un tratament chirurgical"
, spune dr. Marius Uscatu.