Iran isi omoara cetatenii! Guvernul de la Teheran a condamnat la moarte protestatarii arestati dupa doborarea cu rachete a avionului ucrainean

Guvernul de la Teheran isi condamna proprii cetateni la moarte! Gholamhossein Esmaili a explicat că protestatarii arestaţi sunt duşmani ai Revoluţiei IslamiceProtestele din ultimele zile au fost organizate, în primul rând, de studenţii iranieni care şi-au permis să strige împotriva liderului spiritual, Ayatollah-ul Khamenei, şi să catalogheze regimul de la Teheran drept unul criminal.

După doborârea avionului ucrainean, tragedie în care 176 de oameni şi-au pierdut vieţile, mii de iranieni au ieşit pe străzi pentru a condamna un gest criminal.

În mod normal, la astfel de manifestaţii se taie direct în carne vie, protestatarii fiind întâmpinaţi cu glonţul în cap! De această dată însă, fiindcă nenorocirea produsă de regim prin doborârea unui avion comercial a fost prea mare şi prea în atenţia comunităţii internaţionale, protestatarii au fost primiţi, într-o primă fază, doar cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Cei care au prins curaj, profitând de acest „tratament blând“, după standardele unui regim care îşi ucide cetăţenii cu sânge rece, au început să dea jos şi fotografiile lui Ghasem Soleimani şi, în unele oraşe, să atace şi sediul poliţiei.

A fost momentul în care regimul de la Teheran a trecut la măsurile care îl caracterizează de 41 de ani.

S-au făcut arestări şi, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Justiţiei, Gholamhossein Esmaili, s-au şi dat deja primele sentinţe în cazul celor arestaţi.

Cei care au fost arestaţi la Ahwaz au fost identificaţi drept duşmani ai Revoluţiei Islamice. Au participat la un atac terorist asupra sediului poliţiei, în urma căruia doi soldaţi au devenit martiri, iar alţii au fost grav răniţi. Unii dintre protestatari au intenţionat să înregistreze acţiunile lor pentru a le distribui pe reţelele de socializare. Au fost însă arestaţi şi judecaţi. Dintre ei, trei au fost condamnaţi la moarte prin spânzurare, iar alţii au primit condamnări la închisoare ce variază între 5, 10 şi 15 ani“, a declarat pentru ISNA purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei.

iran teheran

Citeste si: Iran ameninta Europa! Grecia a intrat in vizorul autoritatilor de la Teheran dupa moartea lui Soleimani

Citeste si: Trump, mesaj dur catre liderii iranieni: "Incetati uciderea marelui vostru popor iranian!"

Citeste si: Trump vrea pace cu Iran! De ce l-a ucis pe generalul Soleimani: "Trebuia eliminat de mult"

Citeste si: De ce s-a prabusit avionul de pasageri din Iran? Este infiorator ce au vazut martorii de la sol

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate