Ion Iliescu este in doliu! Fostul presedinte a pierdut un partener de neinlocuit

,

Fostul preşedinte Ion Iliescu a precizat că a aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN.


In articol:

Ioan Iliescu a mai spus că a lucrat acesta aproape două decenii pentru a construi şi consolida un partid de stânga, social-democrat, şi a apreciat mereu calmul şi deschiderea acestuia spre dialog, modul în care ştia să îşi asculte interlocutorii.

„Am aflat cu profund regret vestea morţii lui Oliviu Gherman, fost preşedinte al Senatului şi al FDSN, om politic de înaltă ţinută morală, om de stânga, cu principii de la care nu a abdicat. Membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a contribuit la definirea viitorului democratic al României ieşite din comunismul ceauşist”, a scris Ion Iliescu marţi pe blogul personal.

Fostul şef al statului a făcut o trecere în revistă a contribuţiei aduse de Oliviu Gherman.

Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea şi consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile şi idealurile Revoluţiei Române. A contribuit, în funcţiile de reprezentare pe care le-a deţinut, la definirea cadrului constituţional şi la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul naţiunilor europene, şi apoi integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană şi în NATO. Este unul dintre politicienii care au contribuit decisiv la succesul Consensului de la Snagov, care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a completat Iliescu.

El a mai spus că i-a apreciat întotdeauna „calmul şi deschiderea spre dialog, felul în care ştia să-şi asculte interlocutorii”.

Om de ştiinţă, fizician, profesor universitar, a adus în politică ceva din rigoarea, dar şi din deschiderea spre nou, specifice domeniului în care s-a format şi afirmat profesional. A fost un exemplu pentru o întreagă generaţie de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model şi un sprijin. Am pierdut un prieten şi un camarad în efortul nostru de reconstrucţie democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o ţară care se confruntă şi acum cu sărăcia şi cu inechităţile economice şi sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanţe familiei lui Oliviu Gherman”, a conchis Ion Iliescu.

Oliviu Gherman a decedat la vârsta de 90 de ani, anunţul fiind făcut marţi de fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal.

Citeste si: Scrisoare catre Ion Iliescu, la 30 de ani de la Revolutie: "Aţi vrut cu orice preţ, călcând peste cadavrele martirilor, să fiţi «liderul Revoluţiei»“

Citeste si: Revolutia din '89, rezolutie in Parlamentul European. Vom afla adevarul

Citeste si: Ion Iliescu, interviu pentru presa rusa: "Relațiile dintre România și Rusia nu pot fi considerate normale după niciun criteriu"

 

Citește și:

Fiica presedintelui Rusiei si-a facut vaccin anti coronavirus! Vladimir Putin: "Rusia a dezvoltat primul vaccin"

Numarul de noi cazuri de Covid-19 se mentine mare! Au fost inregistrate si 35 de decese in ultimele 24 de ore

Ella, primele imagini in rochia de mireasa! Uite cat de superba a fost in cea mai frumoasa zi

Live Stream Online "Bravo, ai stil! Celebrities" - Ediția de vineri, 18 septembrie - VIDEO

Vezi online serialul "Prețul fericirii" subtitrat în limba română - Episodul 13, sezonul 3, vineri, 18 septembrie - VIDEO


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies