Ion Cristoiu: Iohannis a impus o atitudine de ură faţă de Biserică pentru a câştiga din electoratul USR PLUS

Author: Diana Tilă

Ion Cristoiu consideră că, Klaus Iohannis a impus o atitudine de ură faţă de Biserică, pentru a câştiga din electoratul USRPLUS. 

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că preşedintele Iohannis încearcă

să atragă electoratul USRPLUS prin atitudinea ostilă faţă de Biserică, deoarece este disperat din cauza scorului mic pe care PNL l-ar putea obţine la alegerile de duminică.

Iohannis încearcă să atragă electoratul USR PLUS

“Ceea ce se întîmplă acum în relaţia Biserică stat nu este o greşeală. Este o politică impusă de Klaus Iohannis. Una este să fii ateu. Când eşti ateu, nu te interesează Biserica.

Dacă observaţi, pelerinajul de Sf. Paraschieva, atitudinea faţă de arhiepiscopul Teodosie, a electoratului USRPLUS este de ură faţă de Biserică. Se vede. Klaus Iohannis este într-o disperare uriaşă. Până acum partidul care a apărat Biserica a fost PSD. Aţi mai auzit ceva de PSD? Nu, pentru că PSD fiind în pregătire de nuntă cu UE. E limpede, lui Ciolacu i s-a dat to do list. Dacă faci aia, aia, aia şi dacă mai aperi şi biserica
nu mai pupi niciodată guvernarea”
, a afirmat Ion Cristoiu.

PSD s-a tefelizat, mai are puţin şi e USR PLUS

Ion Cristoiu afirmă că renunţarea PSD la teme precum familia, biserica, naţiunea a determinat o parte din electoratul său mai radical să se orienteze către alte partide, cum ar fi AUR, o posibilă surpriză la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

“La o săptămână după Piatra Neamţ, scorul PNL era 26%, iar acum ei spun că a ajuns la 30-31% şi a scăzut USRPLUS. Nu-mi dau seama dacă e o manipulare. PSD -29%, USRPLUS – 17%, PMP-5% şi apare un partid cu 5%, AUR (Alianţa pentru Unitatea României), ăla mai extremist, care va creşte mult pe scăderea PSD. E un partid care a preluat toate temele apropiate de PUNR şi PRM. E un bazin important al electoratului. PRM era la graniţa cu PSD, cu temele astea, cu Biserica, cu familia, cu naţiunea, cu independenţa. În momentul în care a dispărut PRM şi vocea lui Vadim Tudor, atunci o parte din aceste teme au fost preluate de PSD, de Dragnea. În momentul în care conducerea actuală a PSD şi-a dat seama că nu vor avea şanse să ajungă niciodată la putere cu asemenea teme, PSD s-a tefelizat, mai are puţin şi e USRPLUS. ”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu afirmă că după alegerile din 6 decembrie vom avea un guvern de colaborare PNL-USRPLUS, iar liberalilor le va fi foarte greu să-şi pună neamurile în funcţii.

Este prima dată în postdecembrism când se se anunţă un guvern de colaborare, PNL-USRPLUS, cu puteri egale, dar totul va depinde de diferenţe. Problema acestui guvern de colaborare nu este împărţirea funcţiilor. Mult mai bine s-ar fi înţeles PNL cu PSD. În aceste condiţii, USRPLUS va ţine foarte mult cont de electoratul lor, care este unul dintre acestea, mai ideologizat şi nu vor face concesii. Va fi foarte greu pentru PNL să facă aranjamente, să-şi pună neamurile. Nici USR PLUS nu poate să facă, că ei acolo sunt triburi. Cum a făcut unul ceva, cum apare pe internet”, a explicat publicistul.

În acest moment avem de-a face cu nişte politicieni flămânzi, care nu au mai fost demult la putere şi care vor încerca cumetrizarea României, prin împărţirea funcţiilor pe criterii politice şi nu profesionale, potrivit lui Ion Cristoiu.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

“Capcana în care a căzut şi USR PLUS, nu e vorba despre politizarea României. E vorba despre cumetrizarea României. Ce înseamnă cumetrizarea României? La ora actuală, având de-a face cu oameni flămânzi, că PNL nu a mai fost la guvernare, se fac liste. Deci avem premierul şi la el vine unul şi zice am o cumnată şi aş vrea să ma ajutaţi. Şi zice ce post ai vrea? Aş vrea să fie la Ape, zice cumătrul Şi Orban zice n-am loc, e ocupat de altul. Şi se uită şi zice. Staţi un pic, am un loc la Fizică Atomică. Dar ălă nu spune că e croitoreasă şi nu are nicio treabă. Dar e un loc”, a explicat publicistul.

Topul săptămânii

În Topul săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, locul întâi este ocupat de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, iar locul 5, de şeful DNA, Crin Bologa.

Locul 5 – Crin Bologa, şeful DNA “Nu e rău. Faţă de perioada eclatantă, Codruţa Kovesi, în care ea era o starletă, după părerea mea, e bine ca noi nici să nu ştim cine e şeful DNA. E bine să fie vedetă procurorul de caz, unul care a făcut o mare anchetă. Ei au pornit o mare căpăceală la corupţia din MAI, cu permisele, şi cei de la Interne, ca să nu se vadă că ei sunt chiar corupţi, au dat şi ei un comunicat din care rezulta că au făcut-o împreună cu DNA.”

Locul 4 – Dacian Cioloş, europarlamentar USRPLUS „Imediat după ce a anunţat dl. Klaus Iohannis, schimbarea, planul B, adică guvern de colaborare, a spus că prin participare înseamnă părţi egale, puteri egale. E o nuanţă foarte importantă care a stârnit panică în PNL, că ei deja împărţiseră. Au o mare problemă cu ministerele, pe care vor să le dubleze. Va fi spectacol. E visul meu să-i văd pe cei de la PNL rămaşi cu un ciolan mic-mic-mic. Pentru că ciolanul a rămas mic, au început să se lucreze între ei”.

Citeste si: Ion Cristoiu, următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, într-un interviu cu adevărat surprinzător!

Locul 3 – Klaus Iohannis, preşedintele României „Din sondajele pe care le-am văzut eu, de o săptămâna s-a schimbat strategia şi se merge pe Klaus Iohannis şeful PNL, pe ideea că îl votăm pe Klaus Iohannis, nu PNL, pe 6 decembrie. De aia el a preluat aproape şefia PNL, dar este o foarte mare problemă. Când se vor termina alegerile, vom avea un premier care va avea o foarte mare problemă.”

Marian Vanghelie și limba română. Top 5 cele mai amuzante gafe - VIDEO

Locul 2- Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1 „Dl Tudorache, ştim bine, a dat bani peste tot, la presă. Acum, ajungând la ananghie, nu-l apără nimeni. Eu, care nu am primit nimic de la el şi am votat-o şi pe Clotilde Armand de două ori şi pe Nicuşor Dan, cred că e ceva în neregulă în acel dosar.”

Locul 1- Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului „Devine o vedetă. Pandemia, autorităţile, Iohannis, le fac dinadins(...) Îl dădeam afară pe ăla de la Culte, mă urcam în maşină şi mă duceam la Teodosie. Ce putea să-mi facă? Îi pupam şi mâna. Ei, autorităţile, la îndemnul lui Iohannis vor acest conflict. Mâine, vor face pe dracu în patru să fie conflict. Cred că şi-l şi doresc”.

Marți, 1 decembrie, Ion Cristoiu va fi invitatul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 23:00, la Kanal D.