Interviu de excepție cu Alexandru Abagiu. Juratul „Bravo, ai Stil”, dezvăluiri din copilăria lui. Cum a devenit make-up artist

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 11 mai 2023, 09:59

Cum a ales Alexandru Abagiu meseria de make-up artist și ce își dorea acesta să devină în copilărie

Sursa: Instagram Alexandru Abagiu

Cum a ales Alexandru Abagiu meseria de make-up artist și ce își dorea acesta să devină în copilărie?

Cu abilitatea unui pictor și sensibilitatea unui artist, Alexandru Abagiu, noul jurat de la „Bravo, ai stil!”, a fost numit unul dintre cei mai buni make-up artiști din Europa de către Make- Up Artist Magazine. 

Ce își dorea Alexandru Abagiu să devină în copilărie 

Într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului kanald.ro, Alexandru Abagiu, unul dintre cei mai buni make-up artiști din România, recunoscut și la nivel internațional, a vorbit despre cum pasiunea pentru artă, culoare și creație pe care a avut-o încă din copilărie i-a

purtat pașii către această meserie.

Ce îți doreai să devii cand erai mic? Cum ai ales meseria de make-up artist?

„Când eram mic, meseriile cel mai preponderent întâlnite în discursul nostru, și aici mă refer și la fratele meu mai mic, erau medic și avocat. Totul a început de la pictură. Încă de mic, am fost înscris la concursuri și expoziții internaționale, fapt care m-a focusat foarte mult către partea artistică.

De-aici și până la machiaj a fost doar un pas, având în vedere că nu fac altceva in prezent decât să mă joc pe fețe cu pensule și « vopsea scumpă»
, ne-a mărturisit juratul de la „Bravo, ai stil!” 

Citește și: Ce se poartă vara aceasta în materie de make-up? Sfaturile lui Alexandru Abagiu pentru un machiaj perfect| EXCLUSIV

De-a lungul timpului, acesta a urmat numeroase cursuri și specializări în țară și în străinătate în domeniul beauty, dar este și licențiat în Relații Publice și Comunicare, absolvind această facultate în cadrul Universității București. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește arta makeup-ului, Alexandru Abagiu consideră că nu există reguli în ceea ce privește machiajul și că totul ține de creativitate. Totul ține de viziune, artă, și cel mai important, frumusețea interioară și exterioară. 

Citește și: INTERVIU Cum se înțelege, de fapt, Alexandru Abagiu cu Raluca Bădulescu și Maurice Munteanu! Ce spus despre atmosfera de la filmări: „Mă distrează teribil”

Ce sfaturi are Alexandru Abagiu pentru cei care își doresc să devină make-up artiști  

În ceea ce privește calitățile pe care ar trebui să le aibă un viitor make-up artist, Alexandru Abagiu consideră că, pe lângă înclinația către această zonă, este nevoie de o continuă învățare și dezvoltare personală în sfere de interes precum arta, sculptura, pictura și arhitectura. Un curs de bază de câteva săptămâni nu este suficient și nu te poate transforma într-un make-up artist. 

„Cred că trebuie să fie perseverenți, să își devolte o cultură şi acuitatea vizuală, să încerce să aducă în profesia lor cat pot ei de mult din alte sfere. Stiu că în ziua de astăzi sursa principală de inspirație vine din zona de Social Media/ Instagram/ Tiktok, însă machiajul poate fi influențat de foarte multe alte sfere de interes cum ar fi: artă sculptură, pictură, arhitectura, dans, teatru, fotografie, arte stradale, ink art, graffiti.

Așa că păstrați pe cat posibil mintea deschisă, vizitați muzee, călătoriți cat puteți de mult și încercați să vă dezvoltați personal pentru a putea înțelege mai bine nevoile clientului din fața voastră. Cu siguranță nu te poți numi make-up artist după un curs de bază de o săptămână, două, trei. Nivelul de artist îl ating cu siguranță doar cei care au deja o înclinație către această zonă și care își antrenează cel mai important « mușchi» al corpului nostru și anume « creierul», a explicat Alexandru Abagiu. 

 

 

 

Taguri:

Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!