Industria agricola -  dezvoltare inovativa prin produsele de protectie si sisteme optime de irigare

Industria agriculturii este un factor important ce influenteaza productivitatea economica din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, productia agricola este o sursa de materii prime, in principal pentru industria alimentara.

In tarile dezvoltate, aceasta nisa - agricultura - este una dintre principalele ramuri ale economiei nationale. Asigurarea necesarului de hrana pentru populatie este motivul pentru care acest domeniu ar trebui valorificat.

Intr-o era ce se regaseste in plina dezvoltare tehnologica, productia din variate domenii industriale a cunoscut o crestere insemnata. Subiectul ce face referire la utilizarea substantelor ce protejeaza plantele a fost intens discutat. Ideea esentiala este ca produsele ce ajuta la cresterea productivitatii recoltelor se regasesc pe piata conform reglementarilor legislative ale Uniunii Europene. In principiu, magazinele de profil furnizeaza astfel de substante numai in conditiile in care nu afecteaza sanatatea. Un punct de reper in acest sens este Nu Oricum.

Fungicide, erbicide si alte produse de protectie a plantelor – importanta lor si cum se utilizeaza?

Utilizarea produselor de protectie a plantelor a condus treptat la o crestere a productivitatii si a calitatii recoltelor. Scopul final este cel de a produce o hrana inalt calitativa ce se poate incadra in materiile prime pentru alte industrii prelucratoare.

Un avantaj al utilizarii acestor substante cu rol protectiv consta in cresterea productivitatii la nivel mondial. Prin urmare pretul alimentelor cunoaste o scadere treptata, in ciuda nivelului global al populatiei.

Alt rol al produselor utilizate pentru protectia plantelor este redat prin rezultatele optime al unei agriculturi durabile.

Efectul principal al erbicidelor si insecticidelor este de a eradica diverse rozatoare si insecte ce pot cauza boli atat plantelor, cat si animalelor. Spre exemplu, malaria a fost eradicata in unele parti ale Globului cu ajutorul insecticidelor. Principiul de functionare nu este unul elaborat. Substantele au distrus in principal factorii favorizanti de raspandire.

Efectele produselor sanitare nu se reflecta doar local asupra nivelului insemnat de recolte. Un plus adus de aceste substante este redat si prin usurarea activitatii fermierilor. Mai mult decat atat, insecticidele si erbicidele au permis dezvoltarea optima si a altor tipuri de plantatii, in special cele de seminte si rasaduri.

Specialistii mentioneaza si atentia asupra utilizarii corespunzatoare a unor astfel de produse. Spre exemplu, Actara - produs ce face parte din lista celor de la Nu Oricum - se poate utiliza in mai multe tipuri de plantatii.

Mai mult decat atat, acesta este un insecticid sistemic ce are un efect de lunga durata. Este de mentionat faptul ca elimina o varietate de daunatori, fiind dedicat mai multor categorii de plante. Este indicata citirea instructiunilor in amanunt deoarece un rezultat optim este redat de un dozaj corespunzator.

Se poate spune ca domeniul agriculturii functioneaza ca un sistem bine definit. Prin urmare, fiecare componenta necesita o atentie sporita. In urma eradicarii insectelor si daunatorilor, specialistii recomanda produse pentru fertilizarea solului. Sunt recunoscute sub denumirea de ingrasaminte. In cadrul magazinului specializat in articole fitosanitare se regasesc produse variate ce acopera o gama larga de tipuri de ingrasaminte.

Deoarece serele prezinta anumite cerinte suplimentare, cei de la Nu Oricum si-au orientat atentia spre diferite sisteme si accesorii, intocmai pentru ca recoltele sa prezinte caracteristicile dorite.

Un factor decisiv care influenteaza calitatea productiei in sere si nu numai este sistemul de irigatie. In acest sens exista mai multe metode. Un exemplu recomandat de catre cei de la NU Oricum este banda de irigare prin picurare.

Avantajele unui sistem de irigare prin picurare

In primul rand, sistemele de irigare, fie ca este vorba despre cele de tip banda sau tub, presupun o montare facila. In principiu, acestea se amplaseaza pe suprafata solului, iar sursa de apa se poate extrage din reteaua centralizata, fantana sau din bazine de stocare.

Pentru legume se recomanda ca banda de picurare sa fie cu diametrul de aproximativ 17 mm si picuratorii pozitionati din 20 in 20 cm.

Eficienta acestor sisteme de irigare prin picurare este redata prin:

  • - Cantitati precise de apa fara pierderi inutile.
  • - Economie pe planul consumului de apa si implicit al celui de energie.
  • - Accesibilitate sporita intre randurile de plante.

Cei de la Nu Oricum detin o gama diversa de sisteme pentru irigare prin picurare, produsele fiind variate si pentru celelalte categorii. Fiind un domeniu de activitate complex este necesar ca produsele sa prezinte specificatii orientate spre calitate. Prin urmare, catalogul este actualizat cu produse variate ce acopera o zona variata de interes in aria industriei agricole. Acestea se pot vizualiza aici.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate