Incidente alegeri locale 2020: A fost reținut pentru fraudă electorală! Ce infracțiune a comis

,
Catuse alegeri
Nici aceste alegeri nu au fost lipsite de incidente electorale

Un simpatizant PMP din localitatea Măgurele (județul Ilfov) a fost reținut pentru fraudă electorală.


In articol:

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut de către polițiști pentru că le-ar fi dat bani unor cetățeni pentru a vota PMP. Este vorba de doi cetățeni care ar fi primit fiecare câte 200 de lei pentru votul lor.

Un alt incident electoral s-a înregistrat în Brăila.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila au deschis un dosar penal pentru delapidare, după ce au primit o sesizare potrivit căreia un primar din judeţ ar fi transportat alegătorii la vot cu autoutilitara instituţiei. 

"Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un primar din judeţ transporta alegătorii la vot cu autoutilitara primăriei. În urma cercetărilor s-a constatat că acesta a folosit vehiculul, fără drept, în interes personal, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare", anunța IPJ Brăila.

Autoritățile primiseră până duminică la prânz 96 de sesizări privind posibile fraude electorale. Un sfert dintre acestea nu s-au confirmat.

Politie alegeri
Oamenii legii primiseră până în ora 15:00 aproape 100 de sesizări privind posibile fraude electorale

Câte persoane veniseră la urne până la ora 15:00

26.79% dintre alegători își exprimaseră opțiunea politică la alegeri locale 2020 până la ora 15:00. În total, până la această oră, 4.901.858 de persoane votaseră, dintre care 2.255.023 în mediul urban și 2.646.835 în mediul rural.

Bucureștiul a înregistrat cel mai mic procent de prezență la vot din țară până la ora 15:00, 20.89%. Capitala este urmată în topul celor mai slabe prezențe la vot de Covasna, cu 22.17%, Vaslui, cu 22.45%, Iași, cu 22.60% și Galați, cu 23.15%.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut apel către cetățeni să vină la vot, după ce și-a exprimat opțiunea pentru alegerile locale. 

„Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim e foarte important să ne uităm bine la candidați și să îi alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim fiindcă, până la urmă, de ei depinde felul în care arată spitalul, cum arată și cum funcționează școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie, deci vă invit pe toți: mergeți la vot!”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la ieșirea de la urne.

Și premierul Ludovic Orban a votat duminică dimineață, fiind foarte mulțumit de cum a fost organizat scrutinul local. Premierul a așteptat 30 de minute să voteze.

"Am fost pregătit să stau și mai mult. 

Dezinfecția la mâini s-a făcut de două ori, au fost mai catolici decât Papa, puteau lăsa mai mulți să voteze când am votat eu.

Oamenii ar trebui să urmărească cum e procesul, se poate vota pe parcursul întregii zilei. Am luat legătura cu președintele AEP să aibă grijă să fluidizeze votul. Durata de așteptare să fie cât mai mică.

De votul fiecăruia depinde cât de bine va fi administrată comunitatea locală", declara Ludovic Orban.

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Rezultate partiale pe judete. Exit Poll ora 23:00 Alegeri Locale 2020: rezultate Timisoara, Brasov, Iasi, Cluj, Constanta, Craiova, Ilfov

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Exit Poll online ora 21:00 Alegeri Locale 2020 Bucuresti: cifre oficiale Nicusor Dan, Gabriela Firea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies