Inca o tara inchide usa in nas romanilor. Sunt prea multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Dupa ce Estonia a anuntat ca romanii care vin in acesta trebuie sa stea in carantina, o alta tara considera ca Romania nu se incadreaza.


In articol:

Danemarca a deschis calatoriile catre si dinspre majoritatea tarilor europene, cu exceptia a sase tari, printre care si Romania. Decizia a fost luata pe baza evolutiei cazurilor de coronavirus in fiecare dintre tari, a transmis joi Ministerul danez de Externe, conform agentiei DPA.

Inca o tara inchide usa in nas romanilor. Sunt prea multe cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Pragul stabilit de autoritatile daneze pentru ridicarea restrictiilor este de cel mult 20 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori intr-un interval de o saptamana, criteriu in care nu se incadreaza Romania, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta si cea mai mare parte a Suediei vecine.

”Relaxarea avertismentelor de calatorie arata ca atat Danemarca, dar si cea mai mare parte a Europei se afla intr-o pozitie mult mai buna decat cea la care am indraznit sa speram pana foarte recent” in ceea ce priveste evolutia epidemiei, a mentionat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod.

Citeste si: Coronavirus România, 26 iunie. Numărul de îmbolnăviri a crescut din nou

Citeste si: Romania, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane! Reactia ministrului de Interne Marcel Vela

Lista tarilor pentru care se elimina restrictiile de calatorie va fi actualizata saptamanal de MAE danez.

Persoanele venite din unele regiuni ale Suediei, tara in continuare cu un numar semnificativ de noi cazuri zilnice de coronavirus, vor putea intra in Danemarca numai pe baza unei dispozitii speciale care tine cont de rata infectiilor din respectivele regiuni.

Citeste continuarea pe fabricatinromania.info 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate