Program supermarketuri de 1 Decembrie 2022. Ce program vor avea marile magazine de Ziua Națională a României

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 dec 2022, 08:23

De Sfântul Andrei, dar și pe data de 1 Decembrie marile magazine vor funcționa normal.

Sursa: https://pixabay.com/

Cum vor funcționa marile magazine pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României?

Potrivit puterea.ro, pe data de 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, nu toate magazinele vor fi închise.

Care este programul magazinelor în minivacanța de 1 Decembrie

Perioada cuprinsă între 30 noiembrie și 1 decembrie sunt considerate sărbători naționale, automat acestea sunt declarate oficial zile libere de la stat. Din păcate, nu toți românii se pot bucura de această minivacanță, fiind angajați care vor lucra după un program normal sau special, în funcție de job-ul pe care aceștia îl au.

Programul magazinelor mari precum Lidl, Auchan, sau Profi nu va fi afectat, prin urmare, angajații acestora vor munci la program normal. Ținând cont că marii retaileri din România nu au anunțat modificări la programul de funcționare al magazinelor, românii se pot bucura de cumpărături în zilele libere de Sfântul Andrei, respectiv 1 decembrie.

Citește și: Destinații de vis din România pentru minivacanța de 1 Decembrie. Locurile perfecte din țară pentru un sejur de câteva zile

Programul Lidl pentru 30 noiembrie și 1 decembrie

Potrivit Lidl, magazinele din România vor funcționa de luni până vineri între orele 7:30 și 21:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul 8:00 – 20:00. Asta înseamnă ca programul în minivacanța de 1 decembrie nu va fi afectat.

Programul Kaufland pentru 30 noiembrie și 1 decembrie

Același program obișnuit îl vor avea si magazinele Kaufland, potrivit site-ului oficial.

De asemenea, nu vor apărea modificări nici în programul magazinelor Auchan, Profi, Mega Image sau Carrefour.  Acestea nu au anunțat un program mai scurt sau special în aceste zile.

Programul Carrefour și Auchan pentru 30 noiembrie și 1 decembrie

Astfel că, potrivit programului de funcționare al acestora, disponibil pe site-ul fiecărui retailer în parte, magazinele vor funcționa după următorul program:

- Carrefour: Luni – Duminică: 08.00-22.00

- Profi: Luni – Sâmbătă: 7.00-23.00; Duminică: 8.00-22.00

- Mega Image: Luni – Duminică: 07:00 -23:00

- Auchan: Luni – Duminică: 8:00-22:00

- Cora: Luni – Duminică: 08:00 – 22:00

- Penny: Luni – Sâmbătă: 7:00-23:00; Duminică: 8:00-21:00.

De altfel, nici magazinele precum Jumbo sau Ikea nu vor avea un program diferit de funcționare în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2022.

Totodată, magazinele non-stop, vor funcționa normal de Sfântul Andrei și de Ziua Națională.

Citește și: Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2022. Care sunt zonele din țară unde va ninge

Prognoza meteo ANM vineri, 23 decembrie 2022. Ce se întâmplă în București după ninsorile din ultimele zile și cum va fi vremea în restul regiunilor

Ziua de 2 decembrie a fost declarată liberă de către Guvern

Potrivit comunicatului de presă al Guvernului Românie i s-a decis ca data de 2 decembrie 2022 să fie declarată zi liberă pentru salariații sectorului public.

Astfel că, bugetarii vor avea o minivacanță de 5 zile, începând de miercuri 30 noiembrie și până în 5 decembrie 2022. Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legala și zi nelucrătoare, conform Codului Muncii, la fel fiind și 1 Decembrie,  de Ziua Națională a României.

În acest an cele două zile pică miercuri și joi, ​​astfel că Guvernul a venit în sprijinul bugetarilor și a decis, încă din ianuarie, să fie declarată zi liberă și ziua de 2 decembrie 2022 "întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal".

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies