În cât timp se strică ouăle. Când nu mai e indicat să le consumi

Autor: Denisa Irimia
Actualizat: 14 mai 2024, 14:55

In cat timp se strica ouale

Sursa: freepik

Nu este un secret pentru nimeni că ouăle de țară sunt foarte sănătoase.

Cu toate acestea, nici cele din comerț nu sunt mai prejos, deoarece au efecte la fel de pozitive când vine vorba despre sănătate.

Acestea sunt foarte bogate în minerale, vitamine și multe alte substanțe nutritive de care avem nevoie în organism.

Citește și: Cât țin sarmalele la frigider sau la congelator. Termenul în care e de preferat să le consumi

În cât timp se strică ouăle crude ținute în frigider sau afară

Dacă te întrebi cât de mult trebuie ținute ouăle în frigider, ei bine răspunsul este unul simplu. Acestea trebuie ținute în condiții bune, iar dacă acest lucru se întâmplă, se pot păstra în frigider cel mult 20 de zile, dar nu mai mult de atât.

Când vorbim despre condițiile pe care trebuie să le respectăm atunci când ținem ouăle în frigider, temperatura la care trebuie să ținem ouăle este nici mai mult, nici mai puțin de patru grade celsius.

Cât rezistă ouăle fierte

În momentul în care vorbim despre ouăle fierte cu coajă, acestea rezistă doar o săptămână în frigider, dar dacă vorbim despre cele fierte, fără coajă, ei bine, aici lucrurile stau puțin diferit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Se pare că acestea pot fi ținute în frigider maximum cinci zile. Această recomandare este mai mult pentru perioada Paștelui, deoarece atunci cele mai multe persoane tind să își pună ouăle fierte rămase la frigider pentru a le putea consuma și în ziua următoare.

Citește și: Ce nu ai voie să faci în Marțea Albă: Se spală sau nu azi. Tradiții și obiceiuri păstrate și în 2024

La ce temperatură se păstrează ouăle

Multe dintre gospodine aleg să își plaseze cumpărăturile în frigider, chiar dacă locul lor nu este acolo. Ouăle puse în frigider sunt ceva normal în rândul europenilor, deoarece mulți dintre ei fac acest lucru.

Se pare că unele persoane nu fac ceea ce pentru noi este normal, deoarece în Asia sau chiar în unele țări din Europa, ouăle se țin la  temperatura camerei.

Ouăle trebuie să fie foarte bine spălate, înainte să se vândă. Cu toate acestea, dacă ouăle au fost ținute la frigider, acestea trebuie lăsate acolo până vor fi mâncate.

Dacă alegem să punem ouăle la temperatura camerei există riscul de creare a unui condens, lucru care nu va duce decât la deteriorarea stratului natural al oului, iar acest proces se poate termina cu mucegăirea lui.

Conform spuselor unor specialiști, cine alege să își pună ouăle la temperatura camerei va risca o durată de o săptămână. În schimb, persoanele care le lasă la frigider se vor putea bucura de acestea patru sau chiar cinci săptămâni.

Ce termen de valabilitate au ouăle de țară

Valabilitatea ouălor de țară nu are o durată foarte lungă. Se pare că acestea pot fi ținute în frigider 20 de zile, iar dacă cineva le va ține mai mult de atât, iar apoi le va consuma, există riscul de a se îmbolnăvi.

Dacă te întrebai din ce motiv nu trebuie să speli ouăle de țară, ei bine, aici o să găsești răspunsul. Dacă alegi să speli ouăle de țară trebuie să știi că sunt foarte mari șanse ca acestea să fie contaminate, iar acest lucru nu va fi deloc benefic pentru sănătatea ta.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!