Cât țin sarmalele la frigider sau la congelator. Termenul în care e de preferat să le consumi

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 mai 2024, 20:48

Cât țin sarmalele la frigider sau la congelator

Sursa: Unsplash

Paștele ortodox a trecut, iar mesele românilor au fost pline, motiv pentru care majoritatea preparatelor încă se mai află în frigiderele oamenilor.

Paștele reprezintă o sărbătoare importantă pentru români, iar în fiecare an, aceștia aleg să umple mesele cu preparatele tradiționale românești. Sarmalele nu au putut lipsi de pe mesele românilor la data de 5 mai 2024, alături de drob, pască, carne de miel și alte bunătăți, motiv pentru care oamenii caută cele mai bune metode pentru a le depozita în siguranță pentru următoarea perioadă.

Cât țin sarmalele la frigider sau la congelator

Masa de Paște a fost plină, iar sarmalele nu pot lipsi în perioada sărbătorilor pascale. În urma acestei sărbători au rămas nenumărate preparate ce sunt acum depozitate în frigider, însă gospodinele trebuie să știe că sarmalele nu pot fi ținute la frigider decât 5-6 zile. După maxim o săptămână de ținut la frigider, sarmalele le pot crea oamenilor toxiinfecție alimentară.

Citește și: Ce putem face cu cojile rămase de la ouăle de Paște. Iată cum poate beneficia grădina ta de aceste coji

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pentru a le păstra într-un mod cât mai prietenos la frigider, sarmalele trebuie să fie depozitate într-o caserolă care se închide foarte bine, astfel încât aerul să nu poată pătrunde. În cazul în care nu doriți să mai consumați restul sarmalelor rămase de la Paște, atunci puteți să le depozitați în congelator, dar nu pentru mai mult de 10 luni.

Sarmalele crude se pot păstra 3- 4 luni la congelator

Masa de Paște este plină în fiecare an cu fel de fel de preparate tradiționale românești, precum drob, carne de miel, pască, cozonac și sarmale, iar adesea gospodinele își dau seama că numărul preparatelor este mult mai mare față de ceea ce se poate consuma în câteva zile. Pentru a le păstra în siguranță, gospodinele aleg să depoziteze sarmalele înainte de a le fierbe, astfel încât să le gătească la o altă ocazie specială.

Sarmalele crude pot sta la congelator pentru 3- 4 luni, deoarece varza în care sunt împăturite se va rupe mult mai ușor, în special în timpul în care le fierbem. Atunci când sarmalele vor fi scoase din congelator pentru a fi gătite, este important să le dezghețăm la frigider, nu să le lăsăm să ajungă la temperatura camerei, deoarece se vor strica mult mai repede. 

Este important ca sarmalele să fie gătite imediat după ce au fost decongelate, dar și mai important este ca acestea să nu fie recongelate. Acest sfat este util în cazul tuturor produselor alimentare din carne