În cât timp ar trebui să își primească banii angajații aflați în șomaj tehnic?

Autor: B.H.

Vești bune pentru angajații care au intrat în șomaj tehnic. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că plățile se vor face în cel mai scurt timp.

Începând cu data de 1 aprilie, românii pot depune actele pentru obținerea șomajului tehnic. Procedura a fost simplificată, astfel încât actele să poată fi trimise și online, iar angajații aflați în această situație să își primească banii cât mai repede.

Citeste si: Gigi Becali susține că a achiziționat un medicament pentru COVID-19: "Am plătit 120.000 de pastile, vin din Rusia"

În cât timp ar trebui să își primească banii angajații aflați în șomaj tehnic?

Din cauza pandemiei de coronavirus, mai multe firme din România au fost nevoite să declare șomajul tehnic. Astfel că, pe teritoriul României, până la ora actuală, peste 500.000 de contracte de munca sunt suspendate, autoritățile estimând că numărul acestora s-ar putea dubla în perioada imediat următoare. 

Citeste si: Se dau bani de la stat! Cine poate primi peste 8 mii de euro

Vestea bună pentru angajații aflați în șomaj tehnic este că ar putea să își primească banii până la jumătatea acestei luni, adică fix înainte de Paște.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că primele plăți ar putea fi făcute până pe 15 aprilie, după rectificarea bugetară.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"4.072 de lei este suma maximă. Angajatorul are posibilitatea să suplimenteze suma peste ceea ce statul acoperă. Până în 15 ale lunii aprilie, plăţile ar trebui făcute, încercăm să facem acest efort mai repede. Urmează o rectificare bugetară, până atunci analizăm şi suntem pregătiţi pentru efectuarea plăţii.", a spus Violeta Alexandru, potrivit a1.ro .

ANOFM: lista documentelor necesare pentru șomaj tehnic

Iata care este lista completa a documentelor necesare pentru obtinerea somajului tehnic:

- cerere;

- declaratie pe proprie raspundere;

- lista cu angajatii care intra in somaj tehnic.

Puteti descarca cererile si documentele necesare de pe site-ul oficial al  Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de munca.

Citeste si: Florin Cîțu:" Nu luăm în calcul tăieri de salarii şi pensii"