Important! Cei care apeleaza 112 vor putea fi localizati prin GPS printr-o aplicatie speciala

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a implementat o facilitate suplimentara de localizare ce permite transmiterea coordonatelor geografice de pe telefonul mobil al acestuia.

Acest lucru va fi posibil doar daca apelantul dispune de o conexiune de date activa si de un telefon dotat cu functia de localizare.

 

Citeste si: Horoscop 14 august. O zodie se consumă prea mult! Evită persoanele cu semn de foc și pământ, îți fac mai mult rău - capital.ro

„Noua facilitate de localizare 112 prin web este menita sa contribuie la imbunatatirea informatiilor privind pozitionarea in teren a apelantului, in situatiile in care acesta nu poate oferi detalii exacte cu privire la locul in care se afla. In acest sens, in vederea obtinerii acceptului pentru determinarea informatiilor de localizare, operatorul 112, pe timpul procesarii apelului de urgenta, comunica apelantului propunerea de realizare a unei localizari mai precise a acestuia”, potrivit unui comunicat al STS.

 

In acest mod, pentru a nu intarzia nicidecum acordarea unor eventuale sfaturi de specialitate de catre dispeceri, dupa transferarea cazului catre agentiile specializate de interventie, operatorul 112 va reintra in legatura cu apelantul si ii va transmite acestuia prin SMS un link personalizat pentru geolocalizarea terminalului de pe care s-a efectuat apelul.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies