IMAGINI TULBURATOARE! S-a realizat primul TRANSPLANT DE FATA, in regim de urgenta

IMAGINI TULBURATOARE! S-a realizat primul TRANSPLANT DE FATA, in regim de urgenta

Medicii polonezi au reusit sa refaca trasaturile fetei unui barbat dupa ce acesta suferise rani devastatoare.

Un barbat in varsta de 33 de ani din Varsovia care lucra la un atelier de taiat pietre a suferit rani devastatoare dupa ce aparatul cu care taia i-a retezat fata. Nefericita intamplare s-a petrecut in aprilie, anul curent, iar tanarul se poate considera un norocos, caci medicii polonezi au reusit o performanta de neegalat. Un transplant de fata in regim de urgenta!

Tanarul care isi pierduse nasul, maxilarul si pometii, a fost operat in mai putin de o luna de la nefericitul incident, mai precis pe 15 mai. A primit un nou chip si trasaturi de la un donator in varsta de 34 de ani. Transplantul de fata este o operatie foarte dificila si necesita luni sau chiar ani pana sa fie finalizata. Medicii sustin ca barbatul face deja progrese, desi inca respira printr-un tub.

A fost prima operatie de acest tip din lume. Ne-am confruntat cu o situatie de viata si de moarte. In general, astfel de pacienti trebuie sa astepte intre unu si sapte ani. Noi am fost nevoiti sa intervenim rapid ca sa-i salvam viata. Sumtem siguri ca rezultatul interventiei ii va permite pacientului sa se reintoarca la viata normala de dinainte”, a declarat intr-o conferinta de presa dr. Adam Maciejewski.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate