IBM: In cinci ani vom avea tehnologie care ne va putea citi gandurile. Iti vine sa crezi?

In 5 ani vom avea tehnoloie care va putea citi gandurile. Iti vine sa crezi?

Apple, Google si Microsoft au facut publice cateva predictii in ceea ce priveste tehnologia viitorului.

Esti curios? Sa incepem!

Prima se refera la spam. In cativa ani, computerul tau va putea ghici care dintre mailurile care iti intra ca spam iti plac. Astfel, PC-ul tau le va elimina inainte ca tu sa le vezi pe cele de care nu esti interesat, pastrandu-le strict pe cele care te intereseaza.

O alta idee futurista este aceea ca parolele vor disparea complet, computerul sau telefonul tau avand un dispozitiv care iti recunoaste vocea sau iti va putea citi gandurile.

Iubitorii de science - fiction se pot bucura caci companiile tehnologice prevad ca in viitor nu va mai fi nevoie sa umbli prin agenda telefonului ca sa suni pe cineva. Va trebui doar sa te gandesti la acea persoana. Pare ireal, nu?

Alienware, o firma producatoare de computere si softuri foloseste deja un sistem biometric de securitate. Prin acest sistem, un laptop sau calculator poate recunoaste o persoana anume, spre exemplu detinatorul gadgetului, dupa o scanare a fetei acestuia efectuata in prealabil.

Pana un alta, nici IMB nu stie cand va deveni realitate chestiunea cu cititul gandurilor, dar admite ca se vor inmulti gadgeturile sau dispozitivele care nu vor avea nevoie de parola, ele fiind capabile sa recunoasca vocea, chipul sau privirea cuiva printr-un sistem complex de scanare.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate