Iată cât de ușor poți repara o carte ruptă

Author: Ana Filip
Actualizat: 03 oct 2022, 12:42

Cu toate că, acum există o multitudine de variante de a citi o carte, dacă ești fan al cărților iar cititul pentru tine înseamnă ținerea unei cărți fizice în mână, atunci cu siguranță îți dorești ca fiecare carte să fie într-o stare cât mai bună și probabil să le păstrezi pentru cât mai mult timp în biblioteca ta.

Există uneori momente în care o carte se poate rupe, fie că vorbim de cărțile vechi pe care le iubești și vrei să le păstrezi în continuare, fie că vorbim de o carte nouă, care accidental s-a rupt.

Orice pasionat de cărți știe că acestea nu sunt menite de a fi citite o singură dată, astfel că în aceste situații există soluții pe care le poți aplica chiar tu acasă, pentru a repara o carte foarte ușor.

Cum poți repara o carte ruptă?

Indiferent că ești un pasionat de citit din cărți fizice, un profesor sau un bibliotecar folosește-te de acest truc pentru a-ți repara cărțile mai vechi sau cele care s-au deteriorat într-un mod rapid și ușor.

Prevenția este secretul

Ca în oricare alt lucru pe care dorim să îl păstrăm în cele mai bune condiții, prevenția este cu siguranță metoda care te va ajuta să nu ajungi la această problemă.

Deși ești un pasionat de cărți și vrei să le păstrezi în condiții bune, atunci când ai o carte pe care știi că o vei utiliza foarte des este bine să o protejezi încă dinainte de a utiliza.

Aici te poți folosi de diferite trucuri precum un scoci hartie de pe ambalare.com pe care îl poți lipi pe cotorul cărții fără ca aceasta să fie afectată.

Banda de hârtie este ecologică și are un adeziv din amidon de porumb, ceea ce o face să fie extrem de puternică dar în același timp să nu afecteze cartea.

Mai mult decât atât aceasta poate fi decorată cu alte elemente ce o pot face să arate foarte bine.

Un alt truc de care te poți folosi pentru a-ți proteja cărțile pe care obișnuiești să le citești în mod frecvent sau să le porți la tine este să îți confecționezi sau să cumperi o husă de protecție în culorile, materialul sau designul tău preferat.

Cum repari paginile unei cărți rupte?

Se întâmplă de multe ori ca anumite pagini să zboare efectiv din cărte, fie că este o carte mai veche sau că pur și simplu adezivul care s-a folosit la lipirea cărții nu a reușit să facă față tuturor paginilor.

Și în acest caz te pot folosi de banda de hârtie, care va avea un aspect aproape invizibil și te asigură că paginile tale nu se vor mai desprinde.

O altă metodă pe care o poți utiliza este lipiciul special conceput pentru hârtie, pe care îl găsești în magazinele de specialitate, însă această variantă poate fi ceva mai complicată pentru că va trebui să desprinzi coperta întregii cărți și să aplici lipiciul pe cotor, după ce ai poziționat toate paginile la locul lor.

Ulterior va trebui să fixezi foarte bine paginile și coperta și să aștepți ca lipiciul să își facă efectul.

Așadar metoda cu banda poate fi una dintre acele metode eficiente și rapide de care să te folosești.