Horia Tecau: echipa comunitara si tehnologia sprijina copiii in fiecare zi!

,

Campionul mondial de tenis Horia Tecau, Ambasador National pentru UNICEF in Romania, a vizitat marti, 17 iulie 2018, doua comunitati din judetul Bacau parte a proiectului UNICEF Servicii Comunitare pentru Copii.

De dimineata, Horia s-a intalnit cu primarul localitatii Motoseni, dl. Corneliu Constantin Ghelase-Armencea, cu echipa comunitara formata dintr-un asistent social, asistent medical comunitar si consilier scolar, cu directorul si cadrele didactice de la Şcoala gimnaziala „Gheorghe Nechita” Motoseni unde abandonul scolar este 0.

Horia a mers in vizita si la Florin Balatescu, tatal care isi creste singur cei sase copii. Cand Horia l-a vizitat anul trecut, barbatul si copiii traiau intr-o singura camera. Acum au trei camere, o gradina cu legume si curtea plina de animale. Tot ce face Florin este pentru copiii sai. Tot ce vrea este ca ei sa fie sanatosi si sa continue sa mearga la scoala. “Copiii astia sunt viata mea”, spune el. Tatal lucreaza cu ziua, iar copiii merg la scoala. Totul datorita vointei tatalui si a ajutorului din partea lucratorilor comunitari din proiectul pilot “Servicii Comunitare pentru Copii”. 

Horia a profitat de vizita pentru a pregati si a lua masa impreuna cu copiii si tatal lor, prilej sa afle planurile si visele lor.  

“M-am bucurat mult sa il revad pe Florin si pe copiii lui, sa vad cum s-a imbunatatit viata lor de anul trecut. Datorita lui si echipei comunitare, copiii sunt veseli, bine ingrijiti si merg cu drag la scoala. E o dovada in plus ca, atunci cand o familie intampina dificultati, profesionistii de la nivel local si intreaga comunitate ii pot sprijini pe parinti astfel ca familia sa ramana unita, iar copiii sa se dezvolte armonios”, a declarat Horia Tecau, Ambasador National pentru UNICEF in Romania. “Am aflat cum aplicatia Aurora ii ajuta pe profesionistii locali in munca lor de zi cu zi, oferindu-le informatii in timp real despre copii si familile lor, indicand planul pentru serviciile de care au nevoie si rezultatele asteptate”, a mai spus Horia Tecau.  

Horia a participat si la activitatile pe tema igienei personale de la Centrul Comunitar realizate prin intermediului micro-grantului oferit de UNICEF si castigat de catre Primaria din Rachitoasa. Profesionistii de la nivel local le-au explicat copiilor cum se pot ingriji pentru a fi sanatosi. In pauza, copiii de toate varstele s-au bucurat sa schimbe cateva mingi cu campionul mondial si sa ii povesteasca despre viata lor.  

Horia Tecau a fost numit Ambasador national pentru UNICEF in Romania la 11 aprilie 2017. El sustine de mai multi ani copiii din Romania, alaturandu-se de curand initiativelor UNICEF care sprijina copiii, prin timpul si renumele sau.

Kanal D apreciaza demersurile Unicef de a sprijini cat mai multi copii in proiectul "Unicef Servicii Comunitare pentru Copii".

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar ortodox 24 ianuarie 2021. Sarbatoare mare pentru crestini: Este praznuita o Sfanta importanta, considerata protectoare a familiei!

Joe Biden face previziuni cutremurătoare: SUA vor avea 600.000 de morți, față de cei 400.000 de acum

Cele 10 alimente care îngrașă cel mai mult. Nu vei slăbi niciodată dacă nu le scoți din dietă. Mulți comit această greșeală, avertizează nutriționiștii

Alexandra Stan lanseaza o piesa noua, din Republica Dominicana: NOSFE x Alexandra Stan x Sak Noel feat. Los Tioz

Calendar Ortodox 23 ianuarie 2021: Este praznuit un mare Sfant, ocrotitor al copiilor orfani!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies