Guvernul vrea să majoreze tichetele de masă! La ce valoare pot ajunge acestea de la 1 iunie

,
tichete de masa

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește

Guvernul vrea să majoreze valoarea tichetelor de masă. Propunerea de majorare a tichetelor de masă ar putea fi decisă pe 1 iunie 2022.


In articol:

Coaliția de guvernare discută o posibilă majorare a tichetelor de masă de la 1 iunie 2022. PSD ar dori ca valoarea acestora să ajungă, de la 20,17 lei, cât sunt acum, la 30 de lei.

Măsura vine în sprijinul românilor, care au fost afectați serios de recentele scumpiri ale produselor și de scumpirile la gaze și electricitate.

Dacă tichetele de masă vor valora 30 de lei, românii care le primesc ar putea să beneficieze, în loc de 443,74 de lei cât primesc acum (pentru cele 22 de zile lucrătoare), de 660 de lei.

Tichetele de masă se acordă doar pentru zilele lucrate, nu și pentru cele în care angajații se află în concediu.

Ultima majorare a tichetelor de masă a fost nesemnificativă, de la 20,09 la 20,17 lei.

tichete de masa

Tichetele de masă ar putea ajunge la 30 de lei de la 1 iunie 2022

Citeste si: Vești bune pentru românii care beneficiază de tichete de creșă! Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial. Urmează să fie majorate

Guvernul vrea să majoreze tichetele de masă! La ce valoare pot ajunge 

„La tichetele de masă oricum trebuie mărită valoarea nominală și vom vedea care este impactul, aici așteptăm până mâine să vedem de la domnul Câciu (n.r.: ministrul Finanțelor), să vedem toate calculele, totuși vorbim de bugetul României, un buget sustenabil, nu putem să ieșim din această logică”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Impactul bugetar, până în acest moment, este de aproximativ 3,4% din PIB. Nu ne grăbim să anunțăm pachetul de măsuri pentru că ne dorim să corelăm efortul bugetar național, s-a discutat și cu comisia europeană. Este de acord să existe o flexibilizare pe tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu vor fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„În momentul în care crește valoarea tichetelor de masă, crește și salariul în mână al salariaților, iar avantajul este o fiscalizare mai redusă. În momentul în care prețurile au crescut peste tot, o sumă de 200 de lei este bine-venită. Nu înseamnă că, dintr-o dată, se îmbunătățește nivelul de trai, dar orice sumă în mână, rămasă în mână în plus la salariu, când ai o inflație de 10-12-15% este bine-venită. Tichetele de masă pot fi date doar la salariații la care angajatorii au această posibilitate de a le da, ele nu sunt obligatorii prin lege”, a declarat și analistul financiar Adrian Bența.

Citeste si: Se schimbă legea în România! Se dau 200 de lei în plus de persoană

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Schimbări importante în privința concediilor și pensiilor! Ce decrete a semnat Klaus Iohannis

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Tichete sociale: Guvernul oferă vouchere de 30 şi 50 de euro. Cine sunt beneficiarii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies