Guvernul tehnocrat a inceput munca la ceas de seara. Ce nu s-a vazut in ziua depunerii juramantului

Premierul Dacian Ciolos si ministrii sai si-au preluat functiile.

Tehnocratii, in frunte cu Dacian Ciolos au jurat cu mana pe Biblie ca ne vor guverna respectand legile tarii. Momentul solemn i-a pus in dificultate pe unii ministri. Lazar Comanescu s-a inchinat de doua ori dupa ce a reusit sa duca la capat juramantul. Micile stangacii sunt de inteles, expertii lui Ciolos erau la capatul unei zile lungi. Abia sosisera din Parlament, unde cerusera un vot de incredere senatorilor si deputatilor.

O sedinta care ar fi trebuit sa capteze atentia tuturor, dar nici macar la vremuri noi multi dintre alesii nostri nu-si schimba naravul. Ce conteaza ca se discuta un program de guvernare? Nici macar seful Senatului nu se arata prea interesat. Are treaba cu telefonul. Alti parlamentari beau suc, doua doamne de la PSD se pupa de mama focului si aleg sa paraseasca sala in frunte cu Rovana Plumb.

Cand s-a anuntat votul, toti au dat fuga inapoi. sa bage bilele in urne. Ca si cand ar fi ascultat tot ce s-a discutat, aproape fiecare parlamentar lupta sa-i stranga mana noului premier. Odata bilele bagate in urne, alesii nu mai au rabdare! Pleaca. Iar Guvernul asteapta rezultatul in sala goala. Votul este favorabil, asa ca Dacian Ciolos si ai sai experti pot trece la treaba.

La Cotroceni, este prima oprire a noului Guvern. O doamna ministru are timp sa-si schimbe tinuta. Vrea sa fie perfecta la juramant. Pentru unii, este un moment cu o incarcatura deosebita. Cei mai multi ministri isi fac cruce si rasufla usurati! Nu au gresit niciun cuvant la juramant. Momentul este sarbatorit cum se cuvine, cu sampanie, iar Guvernul nu pleaca pana nu asculta sfaturile presedintelui.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate