Guvernul Rus a demisionat dupa ce Vladimir Putin a anuntat modificari fundamentale in Constitutia Rusiei

,

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat că i-a prezentat președintelui Vladimir Putin demisia guvernului său, relatează agențiile internaționale de presă.


In articol:

S-a întâmplat la scurt timp după ce Putin a anunțat că vrea un referendum pentru modificări constituționale importante.

Putin i-a mulțumit lui Medvedev pentru activitatea sa, dar a adăugat că Guvernul nu a reușit să-și îndeplinească toate obiectivele primite de la Kremlin, relatează agențiile de presă din Rusia.

Decizia nu a fost discutată cu membrii Cabinetului. „ Nimeni nu a știut. Ne-au adunat și au anunțat ”, ar fi spus un ministru, potrivit The Independent.

Demisia lui Medvedev îi va permite lui Putin să numească un nou premier și, astfel, ar putea arăta pe cine preferă ca succesor al său la președinție. Nu este clar însă când va fi numit noul premier, iar Putin le-a cerut actualilor miniștri să rămână în funcție până la instalarea unui nou executiv, potrivit The Guardian.

Demisia vine după ce Putin a anunţat o serie de schimbări politice în discursul său despre starea naţiunii.

El a propus organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menţinând în acelaşi timp caracterul prezidenţial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani, relatează Agerpres.

Principală măsură anunţată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii şefului guvernului pe care preşedintele va fi apoi obligat să-l numească. În prezent, Duma confirmă alegerea făcută de şeful statului.

Cum stau lucrurile la acest moment? În conformitate cu Articolele 111 și 112 din Constituția Federației Ruse, președintele primește doar acordul Dumei de Stat pentru a-l nominaliza pe premierul rus. Apoi, el îi numește atât pe șeful cabinetului, cât și pe adjuncții acestuia și pe toți miniștrii.

Propun să schimbăm procedura și să încredințăm Dumei nu doar acordul, ci și nominalizarea premierului Federației Ruse”, a spus Putin în discursul său.

Citeste si: Iran ameninta Europa! Grecia a intrat in vizorul autoritatilor de la Teheran dupa moartea lui Soleimani

Citeste si: Al Treilea Razboi Mondial. Tensiuni maxime: Rusia a facut un anunt major

Citeste si: Profetia lui Nostradamus pentru 2020 referitoare la Romania. Este cutremurator

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop 17 ianuarie 2020. Zodia care astazi ia o decizie radicala

Cutremur de mare adâncime în zona seismică Vrancea, miercuri dimineață

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Mesaje de dragoste pentru orice ocazie: cele mai originale mesaje

De ce a murit Cristina Topescu. Primele rezultate ale necropsiei dezvaluie ceva incredibil

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies