Guvernul aprobă proiectul de lege pentru rectificarea bugetului de stat! Ce ministere vor primi cei mai mulți bani

,
Proiect rectificare buget de stat

Guvernul va aproba, în ședința de azi, proiectele de ordonanță pentru rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022.


In articol:

Potrivit proiectului de Ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2022, postat pe site-ul SGG, veniturile bugetului general consolidat vor crește, pe sold, cu suma de 30,37 miliarde de lei, cheltuielile cu 33,02 miliarde de lei, iar scăderea bugetului general consolidat în termeni numerar va fi majorat cu suma de 2,649 miliarde de lei, scrie Agerpres, citat de Economica.

Guvernul urmează să aprobe azi rectificarea bugetară pentru 2022

Aprobare ordonanță rectificare buget de stat

Bugetul de stat pe anul 2022 va ajunge la suma de 21,419 miliarde lei, iar la cheltuieli crește cu până la 64,371 miliarde lei credite de angajament şi cu până la 26,872 miliarde lei credite bugetare, iar deficitul va fi majorat cu 5,453 miliarde lei.

Legat de cheltuieli, cel mai mult se majorează cele pentru asistenţă socială, plus 7,89 miliarde de lei, apoi de cheltuielile cu dobânzile, care cresc cu 3,99 miliarde lei. Cheltuielile de personal cresc, per sold, cu 1,57 miliarde lei.

Citeste si: Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre rectificarea bugetară. Informații importante despre compensația pentru energie și pentru gaze

Creditele bugetare au fost majorate pentru Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Justiţiei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Public, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sportului şi Academia Română.

Cele mai mari sume la rectificarea bugetară urmează să le primească:

Ministerul Finanţelor (+8,69 miliarde lei)

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (+2.71 milioane lei)

Ministerul Sănătăţii (+2,52 miliarde lei)

Ministerul Energiei (+2,50 miliarde lei)

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (+5,25 miliarde lei)

Pe de altă parte, vor avea diminuate creditele bugetare cu cele mai mari sume:

Ministerul Afacerilor Interne (-559,3 milioane lei)

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (-434,4 milioane lei)

Ministerul Culturii (-275 milioane lei)

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (-151,0 milioane lei)

De asemenea, în şedinţa de Guvern de astăzi se va aproba şi un proiect de hotărâre de modificare a HG nr. 807/2014 prin care se vrea creșterea bugetului total al schemei de ajutor de stat, cu scopul stimulării investiţiilor cu impact major în economie „de la 6.380 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1.450 milioane euro, la 7.379,95 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1.499,99 milioane euro”, mai citează Economica.

Ajutor financiar pentru depozitarea cărnii de porc și deposedarea imobilelor

Cu ajutorul altui proiect, Guvernul va hotărâ suma ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc.

Pe lângă asta, se va aprobat şi un proiect de hotărâre pentru începerea demersurilor de deposedare a imobilelor localizate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Modernizarea liniei feroviare Caransebeş – Timişoara – Arad”.

Se pregătește și un proiect de hotărâre pentru creșterea bugetului MAI cu 30 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru decontarea din bugetul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor pentru hrană şi cazarea cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii speciale, care vin din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice.

Citeste si: Vești bune pentru români! Peste jumătate de million dintre aceștia vor primi peste 3.000 de lei

Guvernul va aproba şi un proiect de hotărâre pentru eliminarea permanentă din fondul forestier naţional, fără despăgubiri, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, a unui teren în suprafaţă de 30,2676 ha, pentru realizarea lucrării miniere de interes naţional şi de utilitate publică „Lucrări pentru menţinerea şi dezvoltarea capacităţii la cariera Tismana I, judeţul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Raluca Turcan a făcut dezvăluiri despre plata pensiilor: „Am luat bani de la alocaţii ca să plătim pensiile”

Ce muzică ascultă Ciucă și care este echipa sa preferată la fotbal

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre rectificarea bugetară. Informații importante despre compensația pentru energie și pentru gaze

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies