Guvernul a aprobat un proiect prin care aprovizionează mai multe medicamente compensate gratuite pentru oamenii foarte bolnavi

,
pastile

Guvernul a aprobat un proiect prin care aprovizionează mai multe medicamente compensate gratuite pentru oamenii foarte bolnavi

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătății a transmis că proiectul prin care se vor da mai multe medicamente compensate gratuite pentru oamenii foarte bolnavi a fost aprobat de Guvern.


In articol:

Mai multe medicamente compensate și gratuite sunt rezervate pentru oamenii grav bolnavi. Proiectul care are în vedere introducerea acestor noi medicamente a fost aprobat de Guvern, conform Ministerului Sănătății.

Pacienții grav bolnavi vor primi mai multe medicamente compensate și gratuite

pastile

Pacienții grav bolnavi vor primi mai multe medicamente compensate și gratuite

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Sănătății a transmis miercuri, 5 ianuarie, că proiectul prin care se introduc noi medicamente pe lista celor compensate şi gratuite, pentru pacienţii grav bolnavi, a fost aprobat de Guvern.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 5 ianuarie 2022, proiectul de Hotărâre prin care modifică şi completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeste si: Peste 300.000 de români vor primi pensii mai mici cu 10%, în ianuarie. Cine sunt cei vizați

Conform Ministerului Sănătății, actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite conține includerea unor 20 de molecule inovative, destinate persoanelor care au afecțiuni neurologice, oncologice, leucemii şi limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, afecţiuni pulmonare

cronice, hemofilie şi talasemie, boli rare, hepatite cronice, Parkinson, psoriazis cronic sever, precum și poliartrită reumatoidă.

„Aceste medicamente sunt destinate pacienţilor cu o evoluţie a bolii dificil de controlat, iar în unele cazuri reprezintă ultima sau singura soluţie terapeutică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Noua listă de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 februarie sau, după caz, de la 1 martie, conform ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru românii cu pensii mici

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, la finalul anului trecut, că medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri mici.

Așadar, cei care au pensia mai mică de 1.429 lei pe lună, indiferent dacă au sau nu alte venituri, vor putea să își cumpere medicamente cu mai puțini bani decât până acum.

Citeste si: Ce trebuie să știe pensionarii care încasează până la 2.000 de lei în fiecare lună. Facilitățile de care beneficiază

„Aproape jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor odată cu majorarea cu 10% a punctului de pensie începând cu data de 1 ianuarie.

Vom creşte plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună inclusiv, vor beneficia de această măsură de sprijin”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu plata pensiilor: "Să nu îşi închipuie cineva că i-ar îmbogăţi pe seniorii României"

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Ce se întâmplă cu pensionarii care încasează peste 4.000 de lei pe lună. Începe de la 1 ianuarie 2022

Ajutor de înmormântare 2022. Ajutorul de deces a fost majorat de la 1 ianuarie 2022. Românii vor primi mai mulți bani din partea statului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies