Groapa de gunoi din Băicoi a luat foc. Oamenii au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert

,
groapa-de-gunoi-băicoi-prahova-incendiu

Groapa de gunoi din Băicoi a luat foc

[Sursa foto: romaniatv.net]

Groapa de gunoi din Băicoi a luat foc, iar oamenii din apropiere au fost avertizați în legătură cu acest lucru prin intermediul unui mesaj Ro-Alert. Degajările de fum puteau pune viața locatarilor în pericol, motiv pentru care s-a intervenit imediat.


In articol:

Un incendiu violent a început, în urmă cu doar câteva ore, la groapa de gunoi din Băicoi. Mesajul Ro-Alert a fost transmis imediat, deoarece degajările de fum erau extrem de puternice și puteau pune viața oamenilor în pericol.

Groapa de gunoi se află în județul Prahova, iar pompierii au fost nevoiți să intervină foarte repede, pentru ca focul să fie stins.

Din nefericire, flăcările s-au extins cu rapiditate pe o suprafață foarte mare.

Flăcările au cuprins aproximativ 1,5 hectare și a fost nevoie de intervenția a cinci autospeciale de stingere cu apă și cu spumă, relatează romaniatv.net.

Cum flăcările erau foarte puternice, a fost nevoie de suplimentarea forțelor, motiv pentru care, la fața locului, au intervenit și o ambulanță SMURD și o autoscară, relatează Observatorul Prahovean. Din fericire, după aproximativ două ore, focul a fost stins.

Citeste si: Lumea ii striga murdareii! Copiii sarmani crescuti langa groapa de gunoi a orasului Deva nu au pomenit nimic altceva in jurul lor decat mizerie si neajunsuri! Iata cum reusesc acestia sa supravietuiasca in ciuda greutatilor care ii apasa

Groapa de gunoi în afara orașului București, una dintre cele mai arzătoare dorințe

Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, iar tonele de deșeuri din oraș contribuie foarte mult la agravarea situației. Din acest motiv, s-a propus ca o groapă de gunoi să fie făcută în afara orașului.

Anul trecut, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susținea că s-a decis, în urma unor discuții, asupra înființării unei asociații care să rezolve problema.

groapa-de-gunoi-băicoi-prahova-incendiu

Groapa de gunoi din Băicoi a luat foc

[Sursa foto: Getty Images via digi24.ro]

„Am convenit să înființăm cât mai repede Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București.

În cadrul asociaței ne propunem demararea de urgență a proiectelor de înființare a unui nou depozit ecologic pentru deșeuri nepericuloase ce va deservi Bucureștiului, precum și a unor stații de tratare a deșeurilor.

În acest moment Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă. Primăria Municipiului București a găsit alt operator și trebuie actulizate condițiile de operare. Sectorul 1 este direct afectat din această cauză. Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare și nu cred că își dorește nimeni asta. Vedeți pe străzile din București foarte mult gunoi provenind din construcții sau șantiere care nu este ridicat, coșuri de gunoi stradale pline.

Citeste si: Noua taxă de poluare în Capitală! Cât trebuie să plătești în funcție de vechimea mașinii tale. Riști amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu achiți

Chiar dacă acest lucru este interzis de regulamentul de salubrizare unii operatori aleg să fie mai presus de lege. Noi facem eforturi zilnice să evităm ca orașul nostru să devină un focar de infecție și facem un apel către toate companiile de salubrizare, sortare și tratare a deșeurilor să nu șantajeze în nici un fel autoritățile publice. Este un moment critic pe care îl vom putea depăși împreună”, a transmis Clotilde la acea vreme, conform digi24.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Parlamentul European a decis interzicerea comercializării mașinilor pe benzină și pe motorină începând cu anul 2035

SUA oferă opt elicoptere în mod gratuit Cehiei, după ajutorul oferit de cehi către Ucraina

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești proaste pentru proprietarii de mașini vechi din Capitală! Ce taxă de poluare vor plăti, în funcție de autoturismul pe care îl dețin

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies