Gripa la copii

,

Gripa este o infecție respiratorie cauzată de virusul gripal. În fiecare an apar focare de gripă, de obicei între lunile noiembrie și aprilie. Deoarece virusurile gripale se schimbă, deseori de la an la an, imunitatea nu durează foarte mult.


In articol:

Acesta este motivul pentru care este posibil să iei gripa de mai multe ori. Termenul „gripă sezonieră” se referă la virusurile gripale care circulă în fiecare an. În principiu, te poți trata de gripă și singur acasă și să îți cumperi medicamente dintr-o farmacie online sau locală.

Cum se răspândește gripa?

Virusurile gripale se găsesc în nas și gât. Copiii pot contacta răceala și gripa de la frați, părinți, alți membri ai familiei, colegi sau îngrijitori.

De obicei, germenii sunt răspândiți în unul din cele 3 moduri:

 • Prin contact direct, cum ar fi sărutul, atingerea sau ținerea mâinii unei persoane infectate. Dacă ai un virus, vei lua germeni în nas, gură, ochi și pe piele. Atingând alte persoane, poți răspândi virusul.

 • Prin contact indirect, adică prin atingerea unui obiect, cum ar fi o jucărie, o lavetă sau o batistă uzată, pe care o persoană infectată a atins-o și pe care se găsesc acum germeni. Unii germeni, inclusiv cei care provoacă răceli și diaree, pot rămâne pe suprafețe timp de multe ore.

 • Unii germeni se răspândesc prin aer atunci când o persoană tușește sau strănută. Picăturile propulsate de tuse sau strănut pot pătrunde în nasul sau gura altcuiva.

De unde știi dacă are gripă copilul tău?

Gripa lovește mai repede decât răceala obișnuită și îi îmbolnăvește pe oameni. Persoanele cu răceală au de obicei energia de a se juca și de a ține pasul cu obiceiurile zilnice. De obicei, copiii cu gripă sunt țintuiți la pat și au nevoie de mâncare pentru copii, fructe, supe de pui.

Simptomele tipice de gripă includ:

 • febră bruscă

 • frisoane și tremurături,

 • dureri de cap,

 • dureri musculare

 • oboseala extrema,

 • tuse uscată

 • durere de gât

 • pierderea poftei de mâncare.

Copiii cu gripă pot suferi de multe simptome similare cu cele ale adulților, dar există unele diferențe:

 

Citește-ne pe
Citește și:

Oana Lis, mărturisiri cutremurătoare despre cum a fost violată în repetate rânduri: ”Niciodată un copil violat nu are cum să fie de vină”

Medicul ATI Radu Ţincu: Există un risc, în orice moment, de apariție unei mutaţii virale a SARS-CoV-2

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

”Squid Game”, inspirație și în viața reală. Un concurs bazat pe serialul fenomen de la Netflix, ”Jocul Calamarului”, este organizat la Abu Dhabi. 30 de participanți vor lua...

TRUCURI pentru a obține varza murată perfectă. Cum să pregătești cea mai gustoasă varză murată pentru iarnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies