Greșeli pe care trebuie să le eviți dacă vrei să cunoști iubirea adevărată! Psihologii le numesc ”red flags”

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 08 mar 2024, 01:05

Majoritatea persoanelor visează să își găsească sau să simtă iubirea adevărată.

Fie că suntem bărbați sau femei, orice persoană își dorește o relație de lungă durată, în care să ofere și să primească atenție și iubire. Dar care sunt principalele greșeli care îl îndepărtează pe partener de noi?

Ce reprezintă iubirea?

Potrivit specialiștilor, dragostea este definită drept o stare conștientă, intensă și de durată de uniune cu o altă persoană, iar dorința sexuală ar fi caracterizată drept o stare de scurtă durată orientată spre obținerea plăcerii.

Iubirea sau dragostea reprezintă un sentiment complex care poate fi cu greu explicat în cuvinte. Acest cuvânt este utilizat de oameni în mai multe situații, pentru că iubirea poate fi de mai multe feluri: iubirea de sine, iubirea față de partener, iubirea față de copil, iubirea față de țară, iubirea față de natură, iubirea față de aproape, iubirea față de animale etc.

Citește și: Vești bune pentru români! De la 1 iulie vor fi decontate noi analize medicale. Care sunt acestea

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Care sunt cele mai des întâlnite greșeli în relații?

Atunci când alegi să te întâlnești cu cineva este important să fii open mineded, dar de asemenea, este important să vezi care sunt „red flags” sau semnalele care îți arată că ai putea fi într-o relație nepotrivită.

Nu te lăsa controlat

Un red flag merită partenerii care nu te respectă și nu își dau interesul în relație.

Puțină gelozie nu strică în nici o relație, dar dacă partenerul tău/partenera ta începe să devină posesiv/ă, să-ți controleze planurile, felul în care te îmbraci, cu cine petreci timpul liber sau te izolează de prieteni și familie, poate fi un semn grav de abuz emoțional.

Nu se oprește din a te complimenta și a-ți spune cât de perfect ești

Oricine își dorește ca partenerul să îi facă coplimente uneori, dar va deveni enervant atunci când ajungi să fii pus pe un piedestal de către partener, pentru că ajungi să devii o proiecție a unei idei

perfecte pe care o are în cap și, de fiecare dată când distrugi acele așteptări, fiind o ființă umană normală, partenerul tău poate deveni imposibil de mulțumit.

Nu accepta să stai lângă o persoană care consumă alcool sau alte substanțe nocive

Un alt red flag este pentru persoanele care abuzează de alcool sau droguri. Dacă întâlnești o astfel de persoană ar fi bine să purtați o conversație serioasă pentru a-ți putea da seama cât de dependent este de aceste lucruri.

Dacă, totuși, recunoaște problema și chiar primește ajutor, acest lucru v-ar putea aprofunda relația. Însă nu așteptați ca o persoană dependentă să își schimbe peste noapte obiceiurile. Aveți nevoie de timp și de răbdare.

Partenerul te minte foarte des

Dacă observi că partenerul tău te minte des, ar trebui să începi să te întrebi cât de onestă este relația voastră. O relație de lungă durată se construiește pe încredere, iar minciunile de la începutul unei relații sunt cu siguranță un red flag și ar trebui să îți ofere motive de îngrijorare.

Partenerul are ieșiri violente

Cel mai mare red flag îl poți oferi unei persoane violente. O persoană care arată violență față de tine, de cei dragi, de străini și chiar de animale, este un red flag serios. Cu siguranță îi lipsește empatia față de persoanele din jurul său și va provoca mult rău celor apropiați. Cu siguranță nu vei fi o excepție.

Citește și: Noi știm ce mai mâncăm? Țăranii se tem că scandalul roșiilor stropite cu substanțe toxice îi aruncă în faliment și spun că deja clienții ii evita atunci când vin în piețe

Cum poți gestiona astfel de relații?

Dacă partenerul devine agresiv în orice mod, cel mai indicat este să pui punct relației și să te îndepărtezi de el. Ar fi ideal să începi să comunici cu partenerul dacă observi ceva în neregulă la el. Nu ignora nici un red falg. Pune-ți întrebări și eventual cere sfatul celor apropiați sau specialiștilor.

Nici o problemă nu dispare de la sine, așa că nu ignora nici un red flag pe viitor.

Sursă: vice.com

 

Taguri: