Greseala pe care o fac multi soferi, ii poate costa prea scump. Ce sa nu lasi in masina pe canicula

Author: L.S.
Actualizat: 28 ian 2021, 10:05

Autoritatile avertizeaza soferii sa nu lase dezinfectanti de maini in interiorul masinii pe canicula. Pericolul este foarte mare!

Secretarul de stat pentru strategie în Ministerul ungar al Inovării și Tehnologiei, Tamás Schanda, a atras atenția în pagina sa de Facebook asupra dezinfectanților de mâini care în momentul în care încep să se evapore este suficientă o mică scânteie pentru a provoca inflamarea vaporilor.

Motiv pentru care secretarul de stat a cerut locuitorilor Ungariei să nu lase în mașină soluțiile dezinfectante de mâini care conțin alcool pe timpul zilei când temperaturile atmosferice sunt foarte ridicate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Inovării și Tehnologiei, remis Agenției ungare de Presă MTI și preluat de agenția Rador, alcoolul, substanța activă a dezinfectanților de mâini, este un agent inflamabil și începe să se evapore la aproximativ 20 de grade Celsius, iar odată cu creșterea temperaturii se accelerează și procesul.

Vaporii de alcool pot deveni mai concentrați în spațiul închis al unui autovehicul și este suficientă o așa-numită scânteie de electricitate statică pentru a se aprinde.

Când ne urcăm în mașină și îmbrăcămintea noastră se atinge de husa scaunului, vaporii de alcool eliberați din dezinfectantul de mâini se pot aprinde ușor, avertizează comunicatul, care mai precizează că este importantă respectarea indicațiilor privind depozitarea flacoanelor de dezinfectante, menționate de fabricanți pe produsul respectiv.

Dezinfectantul de mâini cu un conținut ridicat de alcool se păstrează într-un loc aerisit și la o temperatură cuprinsă între 0-35 de grade Celsius.

Așadar, pe timp de vară este interzisă lăsarea flaconului de dezinfectant în mașină, al cărei spațiu interior nu este aerisit, iar temperatura poate ajunge chiar și la 50 de grade Celsius.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Si pompierii americanu avertizeaza populatia cu privire la acesta pericol, dupa ce o masina a fost avariata din cauza unui dezinfectant care s-a aprins in portiera autoturismului.

Mamă și fiică, găsite mumificate în casă, în Roma. Făceau ritualuri ezoterice și erau parte dintr-o sectă periculoasă

Citeste si: Un bărbat și-a spălat mașina cu bicarbonat de sodiu și a trăit un șoc de zile mari! Ce a observat

Citeste si: În ce condiții ar trebui purtată masca de protecție în mașină? Detaliul care poate face diferența

 

 

Taguri:

Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies