Gheorghe Marmureanu AVERTIZEAZA: "In 2013 vor fi foarte multe CUTREMURE in Romania". Vezi ce spune despre un posibil seism CATASTROFAL de 7 grade

Gheorghe Marmureanu AVERTIZEAZA: In 2013 vor fi foarte multe CUTREMURE in Romania. Vezi ce spune despre un posibil seism CATASTROFAL de 7 grade

Anul 2013 va avea o activitate seismica intensa, insa vor fi cutremure de mica intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale, a declarat directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu.

Potrivit acestuia, seismele vor avea sub 7 grade pe scara Richter.

"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta si pentru ca avem o aparatura extraordinara care monitorizeaza cutremure foarte mici. Dar cutremure in care sa moara cineva nu vom avea deocamdata. Un cutremur care sa produca victime omenesti si pagube materiale trebuie sa aiba peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul inca sa discutam despre un asemenea cutremur", a spus Gheorghe Marmureanu.

El a precizat totusi ca ne putem astepta oricand la un cutremur cu intensitatea de 6 grade.

"Cutremure de 6 grade pot fi oricand, dar acestea nu ne intereseaza pentru ca nu pot produce pierderi de vieti si pagube. Ele sunt cam la 10 ani. Pot fi oricand, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanta asupra Romaniei".

Gheorghe Marmureanu a mai adaugat ca in urmatoarea perioada nu exista posibilitatea producerii unui cutremur catastrofal de 7 grade in Romania.

"Am facut cercetari pe baza de analiza istorica, stiintifica, a ceeea ce s-a intamplat in ultimii 600 de ani in Romania. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, in urmatoarea perioada. in medie, sunt circa 350-400 de cutremure pe an".

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate