Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare și obligat să plătească daune de 700.000 de euro familiilor celor două fete răpite

,

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, dar decizia nu este definitivă. Sentința a fost așteptată încă din luna iunie, dar a fost amânată o dată pentru data de 12 august, o dată pentru 9 septembrie și o dată pentru 23 septembrie.


In articol:

În anul 2019, procurorii au cerut trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă „pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni)”.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

„Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 din Codul Penal, iar în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție”, se arată, conform minutei ședinței de judecată.

Decizia nu este definitivă, deoarece poate fi atacată cu apel, iar Gheorghe Dincă va trebui să plătească suma de 700.000 de euro ca daune familiilor Luizei Melencu și Alexandei Măceșanu.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, faptul că, pe data de 24 iulie 2019, Luiza Melencu a fost determinată de Gheorghe Dincă „să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate”, după ce a fost indusă în eroare „prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală”.

Citeste si: Mesajul dureros al lui Alexandru Cumpănașu, în ziua în care Alexandra Măceșanu ar fi trebuit să împlinească 19 ani

Mai mult decât atât, DIICOT a mai adăugat faptul că același lucru s-a întâmplat și în cazul Alexandrei Măceșanu, pe data de 24 iulie 2019. Acesta s-a oferit să o ducă pe adolescentă „cu mașina proprie, la ocazie, spre liceul Mihai Viteazul din Caracal”.

Casa din Caracal a lui Gheorghe Dincă a fost transformată într-o adevărată temniță

Conform g4media.ro, Gheorghe Dincă s-a asigurat că cine va intra în casa lui nu va mai avea nicio șansă să iasă, decât dacă el va vrea acest lucru.

„Trecând de la scenariu la punerea în practică a acestuia, inculpatul Dincă Gheorghe şi-a transformat şi curtea într-un loc de depozitare de-a valma a unei cantităţi impresionante de deşeuri (fiare, plastic, haine şi obiecte vechi etc.) iar propria locuinţă, într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa.

Astfel, toate geamurile locuinţei (o construcţie nefinalizată aferentă vechii case părinteşti a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCA şi bucăţi de OSB şi polistiren expandat, iar spaţiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică. În camera amenajată ca dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul Dincă Gheorghe şi-a confecţionat, la o înălţime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mişcat/dislocat şi care să îi permită întreţinerea raportului sexual cu victima, prin utilizarea unei perne aşezate sub posteriorul acesteia.

Citeste si: Gheorghe Dincă a recunoscut, din închisoare, că a violat-o pe Alexandra Măceșanu și că a torturat-o

La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton şi a executat la capetele acestei bucăţi două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanţ metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”, a mai fost precizat în rechizitoriu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cazul Caracal. Mesajul sfâșietor al mamei Luizei Melencu: "Dumnezeu să-ți dea putere să poți scăpa din..."

ANPC răspunde după ce Blue Air a făcut plângere penală la Parchetul General: Au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Soția lui Cumpănașu face dezvăluiri intime după ce acesta a fost acuzat de hărțuire sexuală! Ce spune despre obiectele strecurate în pantaloni!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies