Gestul pentru care a condamnat-o o țară întreagă! Rona Hartner, despre motivul pentru care a fost numită „amanta lui Emil Constantinescu”

Author: Lavinia Medrea

În cea mai recentă ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, invitată a fost Rona Hartner.

În cea mai recentă ediție a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, moderată de Denise Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, invitată a fost Rona Hartner, o cunoscută actriță de film și teatru, cunoscută în special peste hotare.

Rona Hartner, despre motivul pentru care era numită „amanta lui Emil Constantinescu”

Deși are foarte multe filme în care a jucat și și-a demonstrat talentul actoricesc, Rona Hartner a avut de suferit în urma unui scandal de sexgate.

În timp ce dansat cu fostul președinte al României, Emil Constantinescu, în noiembrie 1996, a fost fotografiată și implicată într-o dramă mondenă la care nu s-ar fi așteptat.

„Cât v-a costat eticheta de „amanta președintelui Emil Constantinescu”?”, este întrebarea cu numărul 7, întrebare roșie, adresată de Denise Rifai.

Citește și: Ce probleme a întâmpinat Rona Hartner în relația cu fiica ei, Rita: „Chiar suferim enorm și poate și ei suferă”. Decizia pe care a luat-o artista în această privință

„Enorm. În primul rând, iubitul meu de la Paris m-a părăsit din cauza acestui sexgate, am pierdut o foarte bună prietenă pentru că ea a scris jurnalul ca să-mi distrugă relația cu iubitul și am pierdut foarte mult din imaginea mea pentru că eu voiam să intru în România numai prin performanțele mele de cinema, de teatru, fusesem la teatrul național, și dorința mea era să intru pe acel drum lent, anevoios, dificil, care nu e foarte vedetă dar care este acel drum de prestigiu, de artist de prestigiu.

Din momentul ăla, cu acel sexgate s-a făcut o tăietură completă între viața mea de cinema și de artistă din România și imaginea mea. Oamenii m-au confundat cu o persoană care va vrea să fie la televizor cu orice și care nu este interesată de viața artistică, ceea ce este complet fals. S-a făcut o ruptură, eu n-am avut niciun premiu în România pentru carieră, pentru nimic, nu sunt percepută ca un artist! Pentru mine este o suferință permanentă, filmele mele din Franța n-au fost difuzate în România și aceste filme sunt difuzate în alte țări.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: După ce și-a cunoscut „iubirea vieții” în Paris, Rona Hartner a decis să rămână în Franța, pentru el: „El urca pe afară, noaptea”

Acel scandal mi-a făcut un prejudiciu de imagine foarte mare și, în același timp, m-a făcut un pic cunoscută dar mie mi-a făcut un prejudiciu de imagine”, a mărturisit Rona Hartner.

În ce legături a rămas Rona Hartner cu Emil Constantinescu după eveniment

Rona Hartner a fost pozată de o persoană din exterior atunci când a dansat cu fostul președinte al României, dar trădarea a venit din partea celei mai bune prietene ale sale, care a redactat articolul scandalos despre ea. Actrița mărturisește că, în afară de întâlnirea și dansul din 1996, nu l-a mai văzut niciodată pe Emil Constantinescu.

„Dansasem și eram pozată de cineva din exterior, nu era viață intimă. Câtă vreme cineva a pozat două persoane care dansează asta înseamnă, pur și simplu, că nu era ceva intim.

L-am văzut o singură dată în viață (n.r.: pe președinte) în noiembrie 1996, în 1997 m-am mutat la Paris, el și-a văzut de treaba lui cu politica. N-am avut nicio treabă, nu l-am mai văzut, lumea avea nevoie de un scandal și a fost cel mai mare scandal care a lansat cursa scandalurilor, dar mie mi-a făcut un mare deserviciu. 

Nu dansul a fost vinovat, ci prietena mea, care a utilizat acel dans ca să mă compromită”, a declarat Rona Hartner.