Ger de CRAPA pietrele in jumatate de tara! Temperaturile au coborat sub -20 de grade

E ger de crapa pietrele in jumatate din tara. Temperaturile au coborat in aceasta noapte sub minus 20 de grade Celsius. A fost cea mai geroasa noapte din acest an iar vestile de la meteorologi nu sunt incurajatoare.

La Negresti, in Vaslui, a fost integistrata minima acestui sezon. Minus 22 de grade au aratat termometrele in aceasta noapte. Insa gerul a cuprins jumatate de tara. Minus 19 grade au aratat termometrele in Suceava. Iar problemele au si aparut: ingheata si masinile.

Meteorologii spun ca in Suceava a fost cea mai friguroasa noapte din acest an: "minima pana in acest moment a fost de -19 grade si sunt sanse sa scada pana la -20, -21". Toata Moldova sta acum sub semnul gerului. Un batran a plecat de dimineata de acasa ca sa castige un ban.

Nu are taraba in piata acoperita, asa ca sta cu niste pungi de seminte si cateva plante medicinale intr-o alta piata care nu are acoperis. La minus 13 grade Celsius! Pentru ca nu mai putea de frig, si-a bagat picioarele in doua cutii. La aceste temperaturi scazute doar doua persoane vindeau in piata fara acoperis.

Un alt tanar se misca intr-una ca sa se dezmorteasca. Riscurile de inghet sunt insa foarte mari. Medicii recomanda ca in aceste conditii "sa nu se lucreze afara mai mult de 2 ore si sa se faca o pauza in care sa se consume lichide caldute pentru a ajuta organismul sa isi refaca circulatia la periferie".

Nici in Bucuresti n-a fost mai cald. Minus 16 grade au fost in aceasta noapte in capitala.
##VIDEO100814##

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate