Gabriela Firea vrea reintroducerea gratuității pe tren pentru studenți

,
gabriela-firea-studenți-gratuitate-tren

Gabriela Firea va cere reintroducerea gratuității pe tren pentru studenți

[Sursa foto: Facebook: Gabriela Firea]

După ce studenții au fost nevoiți să plătească o parte din valoarea biletelor de tren atunci când călătoreau, Gabriela Firea a decis să propună reintroducerea gratuității. Anunțul a venit după ce aceasta s-a întâlnit cu reprezentanții tinerilor din România.


In articol:

Gbriela Firea, ministrul Tineretului și Egalității de Șanse, a avut o întâlnire cu reprezentanții tinerilor din România. În urma discuțiilor pe care le-a avut cu aceștia, fostul primar al Capitalei a asigurat că va propune reintroducerea gratuității pe tren pentru studenți.

Conform News.ro, relatează Stirileprotv.ro, Gabriela Firea a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, faptul că, în fiecare lună, se întâlnește cu reprezentanții tinerilor din țara noastră.

„Am vrut neapărat să discutăm subiectul taberelor, mai ales că în curând şi studenţii intră în vacanţă. Avem în dezbatere publică proiectul pentru acest an şi am anunţat deja o majorare a numărului de locuri, de la 2.300 până la 3.500, mai mult decât anul trecut.

Citeste si: Este oficial: Femeile însărcinate primesc bani de la primărie în 2022!  Despre ce sumă e vorba și cum pot viitoarele mame să intre în posesia ei

Mi-aş fi dorit resurse şi pentru majorarea sumei pentru mesele zilnice din tabere care acum este 52 de lei/zi pentru fiecare student. Un pacient dintr-un spital sau un copil dintr-un centru de plasament mănâncă zilnic trei mese cu 22 lei, sumele fiind dublate în acest an de Guvern. Creştem şi numărul de serii, de la 4 la 6, o dată cu majorarea numărului de locuri.

Împreună cu studenţii ne organizăm ca în vacanţa de iarnă să existe tabere! Am stabilit formarea unui grup de lucru pentru a lucra la metodologie.

De asemenea, formăm un grup de lucru cu federaţiile şi reprezentaţii ministerului pentru a debloca Legea Tineretului. Mi-aş dori un buget mai generos, din care să fi putut direcţiona mai mult către proiectele destinate tinerilor, dar economia ţării nu şi-a revenit după pandemie, criza facturilor la energie şi gaze ”, a scris Gabriela Firea în mediul online.

gabriela-firea-gratuitate-tren

Gabriela Firea va cere reintroducerea gratuității pe tren pentru studenți

[Sursa foto: Facebook: Gabriela Firea]

Gabriela Firea a punctat efectele resimțite din cauza războiului

„În plus, resimţim în fiecare zi consecinţele războiului de la graniţă. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este nou şi doar actele pentru funcţionarea instituţiei am reuşit să le punem la punct abia în luna martie. Cu muncă titanică, fără personal suficient şi fără salarii aproape trei luni. Am anunţat deja două proiecte pentru studenţi şi tinere familii care vor fi aprobate în foarte scurt timp. Guvernul din care fac parte chiar îşi doreşte să facă lucruri pentru tineri.

Citeste si: Elevii și studenții vor putea primi mai mulți bani prin Programul Euro 200

Voi propune chiar să îndreptăm nedreptatea din ultimii doi ani când s-a renunţat la biletele gratuite la transportul cu trenul. Nu a fost nici un fel de pomană, iar tinerii ştiu bine cât de utilă a fost măsura. Nu am auzit reacţii, iar măsura nedreaptă a fost acceptată fără cuvinte multe. Toate discuţiile pe care le am cu tinerii au un singur scop: anul viitor să avem la minister un buget care să ne mulţumească pe toţi. Voi lupta să fie fonduri suficiente. La întâlnirea de astăzi au participat tinerii din conducerea Uniunii Studenţilor din România, Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi colegii mei din minister , a concluzionat aceasta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Programul Family Start. Cine poate solicita un credit de maximum 75.000 lei și pentru ce pot fi folosiți acești bani

Uraganul din Florida l-a făcut pe Biden să lase rivalitățile de-o parte

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Trenurile Soarelui îi vor duce pe turiști la mare și în Delta Dunării. CFR dă startul programului de transport estival

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies