Gabriela Firea, vesti bune pentru parinti: cum sunt gradinitele si cresele din Bucuresti

,

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vizitat mai multe creșe și grădinițe din București


In articol:

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vizitat mai multe creșe și grădinițe din București pentru a vedea stadiul pregătirilor pentru începutul de an școlar.

Firea arată că toate instituțiile sunt pregătite să-i primească pe cei mici.

Se apropie inceputul de an scolar! Am verificat daca totul este pregatit pentru a-i primi pe cei mici, la gradinitele care apartin de PMB. Chiar daca scolile si gradinitele din Capitala sunt administrate de primariile de sector, are si Primaria Capitalei 12 crese si gradinite sociale, pentru copiii proveniti din familii cu venituri reduse, gestionate de DGASMB.

Asadar, am fost la Centrul de îngrijire și educație timpurie pentru copiii cu vârsta între 0-3 ani “Steluțe Zâmbitoare” precum si la Centrul de zi pentru prescolari din cadrul Complexului de Servicii Sociale – Ominis, administrate de Primaria Capitalei, pentru a verifica stadiul pregatirilor pentru inceputul noului an scolar.

Ma bucur sa constat ca atat la cresa, cat si la Centrul de Zi pentru copiii prescolari au fost finalizate lucrarile de reparatii si igienizare si toata lumea este pregatita sa-i intampine, incepand cu 9 septembrie, pe cei 55 de copii care vor invata aici.

Reamintesc faptul ca misiunea Centrului “Steluțe Zâmbitoare” este de a asigura servicii de îngrijire, supraveghere şi educaţie timpurie copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3, iar prin centrul de zi, care are o capacitate de 25 de locuri, ne propunem susţinerea familiilor prin acordarea unui ajutor în ceea ce priveşte integrarea preşcolară a copiilor.

Cele doua centre se adreseaza in special cazurilor sociale, familiilor defavorizate, cei mici beneficiind de programe educative adecvate varstei, ingrijire si supraveghere, iar pentru parintii sau reprezentantii legali ai copiilor se asigura programe de educatie parentala si consiliere.

In cadrul Complexului de Servicii Sociale Ominis, situat pe str. Turnu Magurele nr. 17 A, sector 4, cel mai modern centru de acest gen din Capitala, se ofera mai multe categorii de servicii persoanelor defavorizate, copii, batrani si persoane cu handicap. Astfel, sunt organizate și funcționează și următoarele servicii sociale:

Spălătoria Socială Ominis - care oferă servicii gratuite de spălare și uscare a obiectelor vestimentare pentru persoanele defavorizate din municipiul București. Orice persoană care se confruntă cu lipsuri materiale sau probleme sociale beneficiază de servicii de spălare și uscare a hainelor.

Serviciile sunt gratuite, detergentul și balsamul de rufe fiind asigurate de către Spălătoriile Sociale, fiecare beneficiar având posibilitatea de a spăla până la 5 kg haine pe săptămână. Aproximativ 50 de persoane utilizeaza saptamanal acest serviciu.

Cantina Socială - unde, începând din luna august 2016, se deruleaza un program prin care, cu ajutorul alimentelor donate de diverse companii, se pregateste hrana calda pentru aproximativ 100 de persoane defavorizate.

Centrul ''O Nouă Șansă'' - singurul centru adresat agresorilor familiali. La nivelul Centrului de asistență pentru agresori ”O nouă șansă” sunt oferite următoarele servicii: consiliere psihologică, consiliere socială, consiliere și mediere a conflictului pentru părțile implicate în vederea depășirii situațiilor de risc, consiliere în domeniul adicțiilor, consiliere în vederea asigurării și facilitării accesului agresorilor la tratamente psihologice, psihiatrice, de dezalcoolizare sau de dezintoxicare. In momentul de fata sunt admise 30 de persoane cu diferite dependente.

De asemenea, la sediul Complexului funcționează și un punct de lucru pentru primirea și procesarea cererilor în vederea acordării stimulentului financiar pentru nou-născuți și a Voucher-ului Materna.”, scrie Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Citeste si: Gheorghe Dinca a fost scos din arest. Procurorii DIICOT il vor audia astazi. Care este planul?

Citeste si: Socant! Lista victimelor lui Gheorghe Dinca. Mai multe copile si femei au fost abuzate sexual

Citeste si: Mii de pensii se vor impozita! S-a aflat tot: pensionarii vor avea un soc

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop 5 septembrie. Zodia care astazi trebuie sa faca compromisuri

ULTIMĂ ORĂ Un bărbat s-a ARUNCAT în aer, alături de fiul său, cu mascații la ușă

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Bianca de la Puterea Dragostei si-a schimbat look-ul! Nu mai arata deloc asa cum o stiai

Secretul urias al lui Alexandru Cumpanasu! S-a departit de mama celor 3 copii ai sai

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies