Gabriela Firea a făcut anunțul așteptat despre alocațiile copiilor. Cine va primi alocații cu 50% mai mari

,
gabriela-firea-alocații-copii-centre-de-plasament

Gabriela Firea a făcut anunțul așteptat despre alocațiile copiilor. Cine va primi alocații cu 50% mai mari

[Sursa foto: Facebook: Gabriela Firea]

Gabriela Firea a anunțat joi, 30 iulie, că alocațiile copiilor care se află în plasament vor beneficia de o creștere cu aproximativ 50%. Mai mult decât atât, sumele necesare cheltuielilor personale ale copiilor aflați în centrele rezidențiale vor fi de cinci ori mai mari.


In articol:

Ieri, 30 iunie, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat că alocațiile copiilor care se află în centrele de plasament vor crește cu aproximativ 50%. De asemenea, de cinci ora va crește suma care este destinată cheltuielilor personale ale copiilor din centrele rezidențiale.

Gabriela Firea a declarat că majorarea sumelor pentru copiii din centrele de plasament a fost aprobată de către Guvern, punctând faptul că aceste sume erau aceleași de aproximativ un deceniu.

„Copiii orfani și cei dați în grija statului de propriile familii au nevoie de tot sprijinul nostru. Am promis și ne ținem de cuvânt! Din luna iulie, alocația pentru plasament crește cu aproape 50%, iar sumele pentru cheltuielile personale ale copiilor din centrele rezidențiale se măresc de 5 ori!

Citeste si: Este oficial: Alocațiile pentru copii, majorate la 950 de lei. Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial

Ieri, a fost o zi importantă pentru mine și ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Au fost aprobate, în ședința Guvernului României, majorări ale sumelor, neschimbate de opt ani, pentru copiii aflați în grija statului”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

gabriela-firea-alocații-copii-centre-de-plasament

Gabriela Firea a făcut anunțul așteptat despre alocațiile copiilor. Cine va primi alocații cu 50% mai mari

[Sursa foto: Facebook: Gabriela Firea]

Gabriela Firea a anunțat schimbări importante în ceea ce privește banii destinați copiilor

„Pentru cei 35.000 de copii aflați în grija asistenților maternali, a rudelor, a altor persoane sau în servicii rezidențiale private, majorăm alocația de plasament, cu aproximativ 50%. Astfel, aceasta va ajunge de la 630 la 950 lei/lunar pentru copilul fără dizabilități și de la 945 la 1425 lei/lunar pentru copilul cu dizabilități. Noua sumă a alocației de plasament se va acorda începând cu luna iulie 2022.

Am reușit majorarea, de cinci ori, a sumele alocate copiilor din centrele rezidențiale pentru cheltuielile personale, banii de buzunar. Din iulie, suma crește la 150 de lei.

Până acum, cei 10.000 de copii primeau doar 28 de lei lunar, o nimica toată.

Citeste si: Gabriela Firea vrea reintroducerea gratuității pe tren pentru studenți

De asemenea, am actualizat și sumele alocate copiilor aflați în aceste centre pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite sau manuale și jucării. Din luna iulie, sumele sunt între 580 de lei și 1.338 lei, în funcție de vârstă, față de între 366 de lei și 844 de lei, cât erau până acum. Aceste sume nu au mai fost majorate de peste 8 ani”, a mai transmis Gabriela Firea, conform romaniatv.net.

În anul 2022, alocațiile copiilor au crescut. În prezent, copiii cu vârsta până în doi ani primesc 600 de lei, în timp ce copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani primesc o alocație de 243 de lei. Potrivit observatornews.ro, alocațiile nu vor mai suferi nicio modificare în anul curent.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Cât sunt alocațiile în anul 2022? Suma colosală pe care o primesc copiii cu vârsta până în doi ani

Studiul care dă fiori omenirii: Arctica se încălzeşte mai repede decât se prevede

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Alocațiile copiilor ar putea ajunge la aproximativ 1.000 de lei. Cine sunt copiii care ar putea beneficia de această sumă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies