FURIE si indignare la nivel mondial! Cati bani au cei mai bogati 26 oameni din lume. Prapastia dintre bogati si saraci a despicat planeta in doua

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 22:45

Raportul anual al ONG-ului Oxfam a declansat un val de intrigi la nivel mondial.

Conform acestuia, concentrarea bogatiei s-a accentuat in anul 2018, iar 26 de miliardari detin tot atatia bani cat jumatatea cea mai saraca a lumii.

”Prapastia care se casca intre bogati si saraci penalizeaza lupta impotriva saraciei, face rau economiei si alimenteaza furia in lume. Guvernele trebuie sa se asigure ca intreprinderile si cei mai bogati isi platesc impozitele”, a declarat Winnie Byanyima, directoarea executiva a Oxfam International.

In 2017, numarul miliardarilor era de 43. Anul trecut, bogatia miliardarilor din lume a crescut cu 900 de miliarde, adica intr-un ritm de 2,5 miliarde pe zi, in timp ce veniturile jumatatii celei mai sarace populatii a planetei a scazut cu 11%.

Patronul Amazon, Jeff Bezos, este cel mai bogat om din lume, cu o avere ce a atins, anul trecut, 112 de dolari – cat un procent din bugetul Sanatatii Etiopiei.

”Bogatii beneficiaza nu doar de o avere in plina expansiune, ci si de nivelurile de impozitare cel mai putin ridicate de decenii. Daca tendinta s-ar inversa, majoritatea guvernelor ar avea suficiente resurse pentru a finanta serviciile publice”, a mai spus Byanyima.

ONG-ul a subliniat faptul ca la un dolar impozit pe venit, numai patru centi provin din taxarea bogatilor si ca miliardarii ascund fiscului 7.600

de dolari.

Acest raport apare intr-un moment in care taxarea celor mai mari averi provoaca deja dezbateri aprinse in mai multe tari.

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!