Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, anchetat intr-un caz de coruptie! Reactia premierului spaniol

,

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, anchetat intr-un caz de coruptie! Curtea Supremă a Spaniei a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete asupra fostului rege Juan Carlos într-un caz de corupţie din Arabia Saudită.


In articol:

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, anchetat intr-un caz de coruptie! Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează în special asupra unei sume de circa 100 de milioane de dolari care ar fi fost vărsată în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos în Elveţia, potrivit Agerpres.

Premierul spaniol Pedro Sanchez s-a declarat miercuri ''tulburat'' de informaţiile legate de fostul monarh, scrie  Agerpres, citând AFP.

''Este evident că noi primim, ansamblul populaţiei spaniole, informaţii neliniştitoare care ne tulbură pe toţi, inclusiv pe mine'', a răspuns Sanchez la întrebarea unui jurnalist dacă informaţiile despre fostul suveran- care a abdicat în anul 2014 în favoarea fiului său Felipe- aduc prejudicii monarhiei.

Curtea Supremă spaniolă a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete cu privire la o eventuală responsabilitate a fostului monarh astăzi în vârstă de 82 de ani, dar numai pentru fapte comise după abdicarea sa.

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, anchetat intr-un caz de coruptie!

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, anchetat intr-un caz de coruptie! El este bănuit în special că a transferat fonduri oculte într-un cont din Bahamas al fostei sale amante, nemţoaica Corinna Larsen.

Publicaţia online El Espanol a publicat elemente din declaraţia acordată Parchetului din Geneva de către avocatul elveţian Dante Canonica, care a spus că a fost însărcinat să ''creeze o structură'' pentru a ascunde fondurile vărsate lui Juan Carlos.

La rândul ei, Corinna Larsen a afirmat, de asemenea în faţa Parchetului din Geneva, potrivit ziarului El Pais, că fostul suveran i-a transferat aproape 65 de milioane de euro ''nu pentru a se debarasa de bani'', ci ''din gratitudine şi dragoste''.

''Palatul Regal însuşi, şi îi mulţumesc pentru aceasta, se distanţează de aceste informaţii neliniştitoare şi tulburătoare'', a mai spus miercuri premierul Pedro Sanchez, al cărui guvern depune eforturi pentru a evidenţia diferenţa între actualul rege Felipe şi tatăl său, care a fost rege al Spaniei între 1975 şi 2014.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cele două județe fără niciun caz nou de infectare în ziua în care România raportează peste 600 de cazuri

Victorie de moral pentru pro-europeni: în Letonia a câștigat partidul anti-Rusia

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Lovitura uriasa pentru Gigi Becali! Trebuie sa scoata multi bani din buzuar

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies