Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit din cauza coronavirusului

Este vorba despre primul deces al unui responsabil politic francez de acest nivel din cauza epidemiei.


In articol:

Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului, a anunţat serviciul său de presă pentru AFP.

Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, Patrick Devedjian, 75 de ani, care a prezidat consiliul departamental din Hauts-de-Seine, în regiunea pariziană, era sub observaţie miercuri, într-un spital al departamentului.

Joi, el a scris pe Twitter că este "afectat de epidemie", "obosit, dar stabil".

Fiu de refugiat armean, sosit în Franţa în 1919, era avocat de profesie, căsătorit şi tată a patru copii. Anticomunist declarat, el a simpatizat cu extrema dreaptă în tinereţe, înainte de a se alătura dreptei şi de a deveni un apropiat al fostului şef de stat Nicolas Sarkozy.

Decesul său stârneşte numeroase reacţii în lumea politică franceză, unde i-au omagiat personalitatea acestui fost ministru în cabinetele lui Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy. El conducea departamentul Hauts-de-Seine din 2007, când l-a înlocuit pe Nicolas Sarkozy.

Mândru de originile sale armene, Patrick Devedjian nu a încetat să se lupte pentru recunoaşterea genocidului şi a dezvoltării Armeniei, scrie news.ro.

Citeste si: De ce nu se plafoneaza preturile! Ministrul Agriculturii:"Se creeaza efecte negative! Nu avem dreptul sa vulnerabilizam producatorii"

Citeste si: Coronavirus - Un bebelus a murit in SUA. "Acest caz este un apel la trezire!"

Citeste si: Coronavirus Romania - Doi copii au fost preluati de autoritati dupa ce parintii lor au fost diagnosticati cu coronavirus

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate