Focar de coronavirus la mare: ce zone sunt vizate! Anuntul facut de Nelu Tataru

,
Litoralul romanesc
Litoralul romanesc

Focar de coronavirus la mare: ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, avertizeaza asupra pericolului ca anumite zone de pe litoral sa devina focare.


In articol:

Focar de coronavirus la mare: Nelu Tataru a atras atentia in cadrul unei conferinte de presa asupra faptului ca in urmatoarea perioada litoralul se va aglomera foarte mult si ca anumite zone, precum Vama Veche, risca sa devina focare.

Pentru a preveni aceasta situatie ministrul Sanatatii indeamna populatia sa respecte regulile de distantare sociala si igiena si sa nu minimizeze riscul reprezentat de coronavirus.

Focar de coronavirus la mare: ce zone sunt vizate

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Nelu Tataru a tinut sa sublinieze ca va fi monitorizat intreg litoralul romanesc, pornind de la Constanta si pana la Vama Veche. Pericolul se intinde pe urmatoarele trei luni, potrivit ministrului Sanatatii.

"Exista posibilitatea ca Vama Veche si alte zone de pe litoral sa devina focare. In urmatoarele trei luni vom avea o mare aglomerare in Constanta si tot ce se inseamna litoral. Trebuie sa gestionam nu neaparat Constanta, cât tot ce se intâmpla in acest sezon estival", a declarat Nelu Tataru.

Ce ar trebui sa faca cei care sunt asimptomatici si cer externarea

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Focar de coronavirus la mare: Nelu Tataru a facut un apel la populatie sa respecte masurile de bun simt, in lipsa unui cadru legislativ in perioada imediat urmatoare.

"Chiar daca nu mai exista cadru legislativ pentru perioada imediat urmatoare, turistii trebuie sa respecte aceleasi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea sa mearga in izolare voluntara macar 14 zile. Cei care se simt rau sa se prezinte la unitatile de primiri urgente, sa evalueze starea de sanatate. Turistii de pe litoral se pot distra in conditiile si normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase", a declarat Nelu Tataru.

Focar de coronavirus la mare: Romania intra din nou in stare de urgenta?

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru
Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat oficial ca nu este exclusa reintroducerea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. Nelu Tataru a adaugat ca aceasta decizie va fi luata in urma unei analize facuta de Institutul National de Sanatate Publica.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca cifrele inregistrate in Romania in ultima perioada sunt ingrijoratoare si ca, in acest moment, Romania se afla "pe a doua cocoasa".

 

Citește-ne pe
Citește și:

Un bărbat a murit după ce a fost înjunghiat pe o stradă din Sectorul 3. Agresorul a fost reținut

'Telefoanele sună fără oprire' la MApN: peste 40.000 de apeluri de la persoane interesate de vaccinare, în doar 24 de ore

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Încă 14 zile de carantină! Se întâmplă în România chiar acum!

O asistentă medicală de 41 de ani a murit, din cauza infectării cu COVID-19. A încercat să se trateze acasă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies