Florin Cîțu, anunțul momentului: „Până la 1 august...” Ce declarații a făcut premierul României și ce îi așteaptă pe români?

Author: Amalia Georgescu
Florin Cîțu, premierul României
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu este încrezător că numărul persoanelor vaccinate va crește considerabil în următoarea perioadă, lucru care va duce, automat, la relaxarea restricțiilor. Ce urmează după data de 1 august?

Chiar dacă în ultimele zile numărul românilor care au ales să se vaccineze a mai scăzut comparativ cu săptămânile trecute, premierul Florin Cîțu este de părere că oamenii vor continua să facă acest lucru și că sunt șanse mari ca până la 1 august, 50-60% din populație să fie vaccinată. Ce spune Florin Cîțu despre relaxarea restricțiilor și despre organizarea festivalurilor?

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit ce s-ar putea întâmpla în România după data de 1 august

În contextul actual, discuțiile referitoare la relaxări sunt tot mai frecvente. La nivel național, rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 0,47 cazuri la o mie de locuitori, iar toate județele țării se află în scenariul verde.

Luând în calcul aceste informații, premierul Florin Cîțu a anunțat că autoritățile pregătesc noi relaxări ale restricțiilor pentru perioada următoare. Mai mult decât atât, premierul speră ca până la 1 august mai bine de 50-60% dintre români să fie vaccinați anti-Covid-19 pentru a se ajunge la o imunitate de grup.

Citeste si: Mesajul lui Nelu Tătaru înainte de o nouă relaxare a restricțiilor: „Cred că nu este momentul să...” Ce i-a sfătuit pe români?

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

La momentul actual, Florin Cîțu a precizat că există o competiție între București, Cluj și Timișoara în ceea ce privește numărul persoanelor vaccinate, Capitala aflându-se pe primul loc. 

Prima Casă 2023  - Noua Casă 2023: Când se vor acorda primele garanții pentru cei care vor să își cumpere o locuință

„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50-60% din populație vaccinată. Acum avem datele. Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% (rata de vaccinare) și la Cluj e 39%. Competiția e bună. Chiar și în vaccinare. S-a creat o competiție între București, Cluj și Timișoara. Este o competiție la vaccinare. Domnul Boc și cu mine vrem să vedem care e primul, cu festivalul cel mai mare: Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold.”

, a spus premierul Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, potrivit digi24.ro .

În ultimul interval de timp, specialiștii au precizat că a scăzut numărul persoanelor care au decis să se vaccineze și că acest lucru va reprezenta o provocare pentru autorități, având în vedere că vor fi nevoite să găsească soluții pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze. 

Citeste si: Prima tara din Uniunea Europeana care a ajuns la imunitatea colectiva! Iata ce restrictii vor fi eliminate si ce trebuie sa stie viitorii turisti!

 


Cookies