Floare de foietaj cu mere, miere, stafide si nuci
Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
Un pachet foietaj
4 mere mari
2-3 linguri de miere
200 g stafide inmuiate in brandy sau apa
250 g nuci
Un albus
Scortisoara
Coaja de portocala
Mod de preparare
Foietajul se dezgheata la temperatura camerei.
Se toaca merele cuburi mici sau se rad. Se amesteca cu mierea, stafidele, scortisoara, coaja de portocala, nucile si albusul de ou batut spuma.
Se intinde amestecul peste aluat, se ruleaza, apoi se taie felii de 4-5 cm latime, ce se aseaza vertical intr-o tava in forma de floare.
Se dau la cuptor timp de 30-40 minute pana cand devin aurii si aluatul este crocant
Se scoate de la cuptor si se unge, optional, cu miere sau presara cu zahar pudra.
Ingrediente
Un pachet foietaj
4 mere mari
2-3 linguri de miere
200 g stafide inmuiate in brandy sau apa
250 g nuci
Un albus
Scortisoara
Coaja de portocala
Mod de preparare
Foietajul se dezgheata la temperatura camerei.
Se toaca merele cuburi mici sau se rad.
Se amesteca cu mierea, stafidele, scortisoara, coaja de portocala, nucile si albusul de ou batut spuma.
Se intinde amestecul peste aluat, se ruleaza, apoi se taie felii de 4-5 cm latime, ce se aseaza vertical intr-o tava in forma de floare.
Se dau la cuptor timp de 30-40 minute pana cand devin aurii si aluatul este crocant.
Se scoate de la cuptor si se unge, optional, cu miere sau presara cu zahar pudra.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”