Fenomen neobișnuit în zilele următoare. ANM a făcut anunțul: „În perioada 30 aprilie - 3 mai...” Ce se va întâmpla în ziua de Paște?

,
ANM anunță că deasupra României va ajunge o masă de aer tropical încărcată cu particule de praf saharian
ANM anunță că deasupra României va ajunge o masă de aer tropical încărcată cu particule de praf saharian[Sursa foto: unsplash]

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) atrage atenția asupra unui fenomen mai puțin obișnuit care se va produce în România, chiar în ziua de Paște. Ce anunț au făcut specialiștii?


In articol:

În ultimele zile, vremea a fost schimbătoare, astfel că au fost regiuni din țară unde temperaturile au coborât mult sub valorile normale pentru data din calendar. Pentru zilele următoare, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o încălzire a vremii, dar și producerea unui fenomen mai puțin obișnuit.

Nor de praf saharian deasupra României. Unde vor fi vizibile particulele de praf?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în zilele ce urmează, deasupra României va ajunge o masă de aer tropical încărcată cu particule de praf saharian. Deși concentrația particulelor de praf nu va fi una semnificativă, la finalul săptămânii, mai exact în zilele de 1 și 2 mai, praful de culoare portocalie va putea fi observat la nivelul întregii țări, dar în special în regiunile sud-vestice, în intervalele cu ploaie.

„În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice. Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.”

, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) prin intermediul unui comunicat de presă.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 aprilie 2021. Vremea se încălzește serios! Ce temperaturi vor fi

În zilele ce urmează, meteorologii anunță o încălzire accentuată a vremii, astfel că temperaturile maxime pot atinge și valori de până la 30 de grade. Chiar dacă vremea va fi caldă, există șanse de precipitații sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice, vânt puternic și chiar grindină în anumite zone.

Adminstrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în ziua de Paște vremea va fi deosebit de caldă, astfel că maximele vor fi cuprinse între 16 și 31 de grade, iar minimele se vor situa între 7 și 16 grade. Vremea va fi în general frumoasă, însă în nordul țării și în zonele montane pot să mai apară averse cu caracter torențial

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 28 aprilie 2021. Vremea se răcește drastic și vin ploile!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru marți, 27 aprilie 2021. Vremea se răcește! Ce temperaturi vor fi

Talibanii au încercuit unul din marile orașe ale Afganistanului: 'Dacă armata nu primește sprijin aerian, va fi o catastrofă'

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Prognoza meteo ANM pentru luni, 26 aprilie 2021. Ce se întâmplă cu vremea la începutul săptămânii?

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 25 aprilie 2021. Cum va fi vremea în ziua de Florii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies