Femeia ideală. În mintea bărbatului

Pe vremuri se spunea că femeia ideală este frumoasă, deşteaptă şi devreme acasă.

Pe de altă parte, nici femeile foarte deştepte nu au succesul asigurat. Există numeroase studii care arată că şansele unei femei de a-şi găsi un bărbat sunt cu atât mai mici cu cât coeficientul său de inteligenţă este mai ridicat. „Ar fi greşit să spunem că bărbatul de azi încă mai crede că locul unei femei este la cratiţă şi, prin urmare, nu trebuie să fie deosebit de deşteaptă. Există însă o reticenţă în faţa unei femei prea inteligente, pentru că este probabil singura calitate graţie căreia aceasta poate ataca poziţia de conducător a bărbatului, poziţia de cap de familie", spune psihologul Luminiţa Cernat.

Calm şi bun-simţ

Ar putea părea surprinzător pentru multe femei, dar studiile arată că bărbaţii preţuiesc o mulţime de calităţi mult mai profunde decât aspectul fizic. Una dintre cele mai apreciate calităţi este calmul. O femeie care ştie să rămână calmă într-o situaţie de criză, care este dispusă să discute în loc să facă o criză de nervi ori o scenă de gelozie are mai multe şanse de păstra un bărbat lângă ea decât una foarte frumoasă care se apucă să spargă farfuriile când este nemulţumită de ceva. Mână-n mână cu calmul este răbdarea. Bărbaţii preferă femeile care nu îi cicălesc şi nu îi împing de la spate, observă site-ul AskMen.com.

Citeste si: Mărturia înspăimântătoare a unui fost „vindecător” cu capacităţi extrasenzoriale

Un bărbat nu are nevoie de o femeie care să-l bată la cap să promoveze în carieră de pildă, preferând în schimb una care este capabilă să-i asigure sprijin şi încurajare în atingerea acestui scop. Un alt lucru pe care îl detestă bărbaţul este să fie criticat în faţa altora. Cu atât mai puţin este dispus să tolereze să fie ridiculizat când se află în compania prietenilor buni, chiar dacă femeia respectivă doar glumeşte ori se preface că glumeşte. „Pretind loialitate de la iubita mea, de la păstrarea unui secret până la afişarea unei imagini unite în public. Chiar dacă am greşit cu ceva, ea nu trebuie să-mi reamintească acest lucru în public. Discutăm acasă", spune Iulian Matei (30 de ani), din Bucureşti.

Femeia ideală. În mintea bărbatului

femeia ideala

"Se face o confuzie între idealul femnin propriu-zis şi idealul din punct de vedere sexual.'' Luminiţa Cernat psiholog

Bărbaţii detestă extremele

Pentru generaţia tânără, petrecerile sunt o componentă esenţială a vieţii. Pentru foarte multe domnişoare, este ceva de neimaginat să nu fie sâmbătă seara într-o discotecă la modă. Din păcate pentru cele care speră ca astfel să-şi găsească un partener de viaţă, cei mai mulţi bărbaţi fac o distincţie netă între petrecăreţe şi femeile cu care merită să-ţi uneşti destinul.

Citeste si: Cum arata mama lui Iancu Sterp de la "Puterea Dragostei". Acum se stie cu cine seamana tanarul

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate