FCSB și-a aflat adversara din Champions League! „Roș-albaștrii” sunt favoriți cu un lot de 35 de ori mai scump

Autor: Andrei Costanda

FCSB a câștigat campionatul în România după o pauză de 9 ani.

Sursa: Instagram / Superliga României

FCSB va întâlni AC Virtus Acquaviva din San Marino în primul tur preliminar al UEFA Champions League, oferindu-le roș-albaștrilor o șansă favorabilă pentru a avansa în competiție.

FCSB, campioana României, și-a aflat adversara pentru primul tur preliminar al UEFA Champions League în urma tragerii la sorți de marți. Echipa din București va întâlni AC Virtus Acquaviva, campioana din San Marino, într-un duel ce pare să fie favorabil pentru roș-albaștri.

Oportunitate unică pentru FCSB

AC Virtus Acquaviva este noua campioană a San Marino, reușind să câștige primul titlu din istoria sa la finalul sezonului trecut.

Echipa a terminat pe prima poziție în clasament cu 79 de puncte, depășind cu două puncte echipa de pe locul doi, La Fiorita. Din 30 de meciuri disputate, AC Virtus a obținut 26 de victorii, a pierdut trei meciuri și a înregistrat o remiză, un parcurs remarcabil pentru echipa sanmarineză.

Pe lângă titlul național, AC Virtus a câștigat și Cupa San Marino în 2023, demonstrându-și astfel supremația pe plan intern.

Cu toate acestea, diferența de valoare dintre cele două echipe este semnificativă. Lotul FCSB-ului este evaluat la aproximativ 35 de milioane de euro, în timp ce lotul celor de la AC Virtus depășește cu puțin un milion de euro.

Alessandro Pecci, extrema dreaptă a celor de la AC Virtus, este cel mai valoros jucător al echipei, cu o cotă de piață de doar 125.000 de euro. De asemenea, Simone Benincasa, cel mai bun marcator al echipei, a înscris 17 goluri în toate competițiile acestui sezon.

În comparație, cei mai valoroși jucători de la FCSB, Florinel Coman și Darius Olaru, sunt evaluați la 7 milioane de euro fiecare, potrivit Transfermarkt.

Citește și: Reacția de bucurie a lui Edward Iordănescu după ce România a învins Ucraina la scor de neprezentare: „E o victorie memorabilă, nu îmi găsesc cuvintele!”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”

Citește și: Căutările neîncetate ale lui Cristian Molnar sunt în plină desfășurare: „Tensiunea este mare, dar nu ne vom opri” Familia încă speră că tânărul este în viață

Gigi Becali: „Mergem la antrenament”

Primul meci dintre FCSB și AC Virtus va avea loc pe terenul echipei din San Marino pe 9 sau 10 iulie, iar returul se va desfășura la București o săptămână mai târziu.

Gigi Becali, patronul echipei FCSB, a avut o reacție entuziastă în urma tragerii la sorți, subliniind importanța câștigării acestui meci pentru a avansa în competiție și a obține fondurile oferite de UEFA.

„Merge să câștigăm, nu că mergem la antrenament. Primul tur am zis că nici nu vreau să-l consider, acum că Dumnezeu a făcut și am căzut mai ușor decât credeam e și mai bine”, a declarat Becali la televiziunea DigiSport.

Patronul FCSB a evidențiat că obiectivul principal este calificarea în UEFA Champions League și obținerea banilor de la UEFA, considerând că eforturile din campionatul intern au acest scop final.