Exteriorul casei: 5 lucruri care vor schimba cu totul aspectul casei tale

,

Se spune de multe ori că fațada este cartea de vizită a oricărei case, fiind mereu primul element observat, cel pe baza căruia se construiește prima impresie. Tocmai din acest motiv, ar trebui să te asiguri că ea te reprezintă, că este curată și bine întreținută. În continuare avem pentru tine câteva idei pe care le poți aplica pentru a transforma complet aspectul casei tale la exterior!

1. Tencuiala decorativă

Tencuiala decorativă are capacitatea de a schimba total aspectul unei case, fiind de altfel și cel mai folosit material pentru înfrumusețarea fațadei. Cele mai mari avantaje ale tencuielii decorative sunt: rezistența în timp, aplicarea ușoară și varietatea de modele, texturi și culori. Singurul lucru la care ar trebui să fii atent atunci când alegi tencuiala decorativă este chiar nuanța sa – la fel ca și în cazul interiorului casei, nuanțele deschise dau impresia unei locuințe mai mari, în timp ce nuanțele închise o fac să pară mai mică.

2. Elemente decorative

Suntem siguri că și tu admirai casele în stil american pe care le vedeai în diverse filme. Partea bună este că și tu poți avea o fațadă impunătoare, cu personalitate, cu ajutorul unor profile decorative exterior. O soluție rapidă și accesibilă de transformare a fațadei locuinței tale! Profilele decorative de exterior sunt realizate din polistiren extrudat și sunt rezistente în fața factorilor de mediu. Avantajul cel mai mare este că pot fi vopsite în orice nuanță dorită.

3. Frontoane

Frontoanele sunt elemente arhitecturale aduc un plus fațadelor clasice, în stil baroc. Cu siguranță ai observat aceste frontoane la casele elegante, rafinate, însă nu ai știut că se numesc așa. Sunt elemente de formă triunghiulară, stil cornișă, care se găsesc deasupra intrării sau deasupra ferestrelor.

Ai grijă însă să nu cazi într-o extremă și să încarci fațada unei case cu frontoane la toate ferestrele – un singur element așezat deasupra ușii de intrare va schimba total aspectul exterior al locuinței. Dacă vrei totuși să scoți în evidență și ferestrele, poți folosi o cornisa tavan sau profilele decorative despre care am povestit deja.

4. Pervaze cu flori

Uite un truc rapid, ieftin și de mare efect: pervaze pline cu flori colorate. Dacă ești totuși începător în îngrijirea plantelor, sfatul nostru este să le alegi corect, cu grijă. Spre exemplu, dacă există mult soare pe fațada casei tale, poți opta pentru flori care iubesc razele soarelui, cum ar fi mușcatele. Dacă pui pe pervaz flori care mai degrabă se dezvoltă la umbră, riști ca razele soarelui să le ardă și să usuce.

5. Pictură nonconformistă

Am lăsat pentru final o idee mai puțin conformistă – o pictură pe fațada casei. Poate fi o pictură discretă, dar care să aducă un plus de personalitate locuinței tale. Spre exemplu, poți opta pentru un model floral subtil în jurul ferestrelor sau al ușii de la intrare. Ca să te asiguri că pictura va rezista, ar fi bine să alegi vopsele de exterior, rezistente la intemperii. Un lucru e sigur: dacă alegi o astfel de variantă, poți fi sigur că vei avea o casă originală.

Dacă ai impresia că locuința ta are o fațadă banală, care nu iese cu nimic în evidență, nu e cazul să o vopsești în culori intense, ci doar să alegi câteva detalii fine care îi schimbă total aspectul. Încearcă una dintre ideile de mai sus și vei avea în sfârșit o fațadă care să te reprezinte!

 

Citește-ne pe
Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

Știrea cu Elon Musk în România l-a bucurat pe ministrul Cadariu: Despre Castelul Bran şi Poiana Braşov s-a vorbit aproape o săptămână

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

6500 oameni au murit pentru Cupa Mondiala din Qatar! Chiar asa e?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies