Exercițiul care a pus tot internetul în dificultate. Tu știi care este răspunsul corect?

Author: Ana Dinu
Actualizat: 31 iul 2022, 23:25
Tu știi care este răspunsul corect?

Cu toții știm că testele la matematică erau o adevărată povară în copilărie. Însă, odată ce timpul trece și noțiunile de bază se uită. Iată un exercițiu extrem de simplu care a pus tot internetul în dificultate.

Odată ce timpul trece  noțiunile de bază sunt date uitării, astfel și cele mai simple exerciții pot crea adevărate impedimente. Cum se rezolvă corect exercițiul?

Care este răspunsul corect?

Operațiile de gradul întâi, adunarea și scăderea, pot deveni un adevărat impediment atunci când noțiunile de bază ne-au părăsit. Ei bine, care este răspundul corect la exercițiul 8-3+5?

Răspunsul corect este 10, dacă ai răspuns corect ești inteligent.

Explicație: dacă în exercițiu apar operații de același ordin, numai adunări sau/ și scăderi, ori numai înmulțiri ș/sau împărțiri, le efectuăm în ordinea în care sunt. Așadar 8-3+5=10!

Atât în matematică, cât și în programare, ordinea operațiilor reprezintă succesiunea corectă a efectuarii operațiilor în cadrul unei expresii matematice.

Te-ai descurcat?

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Nu toți elevii for începe școala în bănci. Cum va decurge anul școlar 2021-2022

Ordinea operațiilor este:

Ordinea dintre paranteze, avem două cazuri:

- dacă sunt paranteze rotunde, pătrate și acolade, se execută întâi operațiile dintre parantezele rotunde, apoi cele dintre parantezele pătrate, iar acoladele rămân ultimele.

Exemplu: (4+10/2)/9=[4+(10/2)]/9=[4+(5)]/9=9/9=1

- dacă există parantze rotunde, se executa operatiile dintre parantezele cele mai interne si apoi, in ordine, cele externe.

Exemplu: (4+10/2)/9=(4+(10/2))/9=(4+(5))/9=9/9=1

Citeste si: Atenție elevi și părinți! Care sunt noile reguli în noul an școlar. Scenariile după care va începe şcoala, pe 13 septembrie

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!