EVALUAREA NATIONALA 2012: vezi aici SUBIECTELE de la limba si literatura romana si calendarul complet al probelor

EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput astazi cu proba de limba si literatura romana. Vezi aici calendarul complet

Evaluarea nationala a inceput luni, cu proba de limba si literatura romana, notele de la examen urmand să conteze la admiterea in liceu.

La primul subiect al probei elevii au primit un fragment din romanul "Ciresarii".

 

Pe baza lui trebuiau sa-si dovedeasca cunostinţele de fonetica, gramatica si literatura: sinonimia unor cuvinte, ce inseamna semnul exclamarii, sa gaseasca un epitet si o enumeratie in text, doua moduri de expunere utilizate in text si sa explice in 30-50 de cuvinte semnificatia unei secvente din text.

 

Tot pe baza aceluiasi text elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care sa-si prezinte opinia legata de mesajul fragmentului din Ciresarii.

Subiectul al doilea a vizat cunostintele despre textele non-literare. Elevii trebuiau sa identifice autorul si numele unui articol publicat de Ion Vianu in revista Dilemateca. 

 

Citeste si: Ludovic Orban a făcut anunțul momentului: Am o veste bună să vă dau! - capital.ro

Cunoştinţele de gramatica au fost verificate pe baza aceluiasi text. Cea de-a doua compunere pe care elevii trebuiau să o redacteze avea ca tema trasaturile unui coleg pasionat de lectura.

Subiecte Limba Romana


Potrivit ministrului Liviu Pop, la evaluarea nationala din acest an au fost inscrisi 190.291 de candidati.

 

Fiecare sala de examen este dotata cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru, care prevede obligatia comisiilor judetene de organizare a evaluarii nationale de a asigura camere de supraveghere video functionale in salile de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele.

 

Evaluarea nationala continua marti, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna, si miercuri, 27 iunie, cu proba de matematica.

 

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 29 iunie (pana la ora 14.00). In aceeasi zi, intre orele 14.00-18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 30 iunie si 1 iulie.

 

Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 2 iulie.

 

Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies