EVALUAREA NATIONALA 2012: scandalul propozitiei controversate continua. Parintii cer ELIMINAREA intregii cerinte

EVALUAREA NATIONALA 2012: scandalul propozitiei controversate continua. Parintii cer ELIMINAREA cerintei

O noua petitie legata de baremul probei de limba romana de la evaluarea nationala a fost depusa, joi, la Ministerul Educatiei.

Semnatarii sunt mai multi parinti care sustin ca propozitia controversata este, de fapt, atributiva si solicita anularea cerintei respective.

"Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii", este fraza in cauza.

 

Parintii ai caror copii au dat acest raspuns la proba de luni sustin ca "o serie intreaga de profesori cu reputatie" le-ar fi spus ca varianta atributiva este una ce putea fi acceptata, pe langa cele doua aflate în discutie pana acum - subiectiva si predicativa.

 

De altfel, atributiva, subiectiva si predicativa sunt cele trei variante de raspuns dintre care elevii au avut de ales la cerinta ce a generat numeroase controverse.

 

Potrivit parintilor care au depus petitia, cerinta controversata trebuie "eliminata urgent" din grila de evaluare, in conditiile in care "nici specialistii nu au ajuns la un consens" cu privire la felul propozitiei.

 

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a decis, miercuri seara, schimbarea baremului probei de limba romana de la evaluarea nationala, astfel incat sa fie punctate raspunsurile "subiectiva" si "predicativa", care au generat controversa legata de una dintre cerinte.

 

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate